Tízéves átkot törhet meg a Ferencváros

2013. augusztus. 03., 14:05   |    

Tízéves átkot törhet meg a Ferencváros

Három mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga második fordulója vasárnap. A Ferencváros, a Videoton és a DVSC-Teva csatlakozhat a már hatpontos Kecskeméthez és Pakshoz.

FERENCVÁROS–VIDEOTON FC
(Augusztus 4., vasárnap, 16.30)

A Puskás Ferenc Stadionban fogadja a Fradi a székesfehérváriakat. A párharc érdekessége, hogy a 2012–2013-as idényben a Ligakupa-döntőt is beleértve háromszor is találkozott egymással a két csapat, s mindig a vendég nyert. Az Üllői útról elköltözött zöld-fehéreknek a Videoton FC elleni volt az egyetlen elveszített hazai találkozója tavasszal. Mi több: a Fradi tíz éve nem tud hazai bajnokit nyerni a fehérváriak ellen. Ricardo Moniz együttese valójában visszatér a Puskás Stadionba, illetve Budapestre, hiszen a legutóbbi két „hazai” találkozóját Győrben rendezték az előző szezon végén. Amióta José Gomes az edző, a Videoton FC minden bajnoki meccsét megnyerte a budapesti csapatok ellen, kapott gól nélkül verte meg a Honvédot, a Fradit és az MTK-t is. A portugál edzővel egyetlen bajnoki meccset vívott csak a fővárosban, azt Torghelle Sándor góljával nyerte meg a legnagyobb magyar arénában. Mind a két csapat győzelemmel kezdte a 2013–2014-es bajnoki szezont, a Videoton a Haladás, az FTC a Pécs ellen szerzett három pontot.

BUDAPEST HONVÉD–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Augusztus 4., vasárnap, 18.30)

A Honvéd úgy kezdte az őszt, mint fél éve a tavaszt: meglepő vereséggel. Kecskeméten esélye sem volt a pontszerzésre. Ám a klub hívei alighanem kiegyeznének a márciusi, Videoton elleni vereséget követő folytatással: utána már csak egyszer kapott ki a csapat. Ezúttal a Bozsik Stadionban játszik Marco Rossi együttese, bajnoki találkozón ott április 7. óta nem kapott gólt a Honvéd, illetve Kemenes Szabolcs. A Pápa hazai döntetlennel nyitott az újonc Puskás Akadémia ellen. A sárga-kékek tavasszal, a bennmaradásért vívott élethalál-harc utolsó pillanataiban döntetlent játszottak Diósgyőrben, de azt megelőzően sorozatban hét mérkőzést veszítettek vendégként. A mérkőző felek a 2012–2013-as idényben megnyerték a hazai meccsüket a másik ellen, Kispesten a Honvéd 2-0-ra nyert.

DEBRECENI VSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Augusztus 4., vasárnap, 20.30)

A Loki hat góllal nyert (7-1 a Kaposvár ellen), az újonc Mezőkövesd hárommal kikapott (0-3 az MTK ellen) az első fordulóban. Nehéz lenne azt álítani, hogy nem a DVSC a mérkőzés esélyese, de aligha lesz a két csapat között a fenti nagy különbség. Kondás Elemér együttese a legutóbbi 13 bajnokijából csak egyen, az Eger elleni tavaszi hazai mérkőzésen nem kapott gólt, talán leginkább ez táplálhatja a vendégek reményeit.

A hétvégén ismét rendkívüli melegre számíthatunk. Még az esti órákban is nagyon magas hőmérsékletre kell készülni, várható hogy az illetékes szervek hőségriadót rendelnek el. A hőségriadó közvetlenül nem érinti a forduló meccseit, hiszen az általában 11-15 óra között szabályozza a napon való tartózkodással és a védőitallal kapcsolatos kérdéseket. Az MLSZ ismeretei szerint az egyes csapatoknál érvényben lévő pályarendszabályok értelmében palackot nem lehet a nézőtérre bevinni, ami gondot okozhat több szurkoló számára, különösen akkor, ha gyerekekkel érkeznek. Éppen ezért az MLSZ felkéri a mérkőzéseket rendező sportszervezeteket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolókat megóvják az időjárás következményeitől.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS