Tízéves csúcsot dönt meg az idény gólkirálya

2021. április. 26., 21:01   |    

Tízéves csúcsot dönt meg az idény gólkirálya

A ZTE a legutóbbi öt, a Puskás Akadémia ellen játszott bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert. A DVTK a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kilenc pontot gyűjtött, ilyen jó sorozata 2017 októbere óta nem volt. Varga Roland, aki hajdanán lila-fehérben mutatkozott be az NB I-ben, a tízedik és a tizenegyedik gólját érte el a lila-fehérek ellen az élvonalban. 2011 óta Hahn János az első játékos a magyar élvonalban, aki 22 gólig jutott. A Ferencváros továbbra is veretlen vendégként a bajnoki idényben. A megszerzett ponttal biztosan bennmaradó Mezőkövesd négy elveszített mérkőzés után játszott döntetlent.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Komáromi (10.), illetve Favorov (13.), Tajti M. (75.), Futács (88., 92.)
– A Puskás Akadémia két bajnoki mérkőzést is elveszített a múlt héten. Legutóbb október végén fordult elő ez vele, amikor ugyancsak kikapott a Diósgyőrtől és a ZTE-től.
– Hornyák Zsolt együttese október 17-én, az MTK ellen szenvedett a mostani előtt legutóbb háromgólos hazai bajnoki vereséget.
– A 19 éves Komáromi György a harmadik élvonalbeli bajnoki gólját szerezte.
– A ZTE a legutóbbi öt, a Puskás Akadémia ellen játszott bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert.
– Waltner Róbert legénysége a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén kilenc gólt szerzett. Legutóbb, két egymást követő meccsen tavaly tavasszal produkált hasonlót, de a koronavírus miatti leállás előtti utolsó fordulóban és a folytatás első meccsén.
– A Puskás Akadémián nevelkedett Tajti Mátyás csereként beállva szerezte meg idénybeli első bajnoki gólját. Ez volt az első találata az OTP Bank Ligában 2019. augusztus 10. óta.
– Artyom Favorov a nyolcadik gólját lőtte a bajnoki idényben, a legutóbbi öt fordulóban három gólt is szerzett. Futács Márkó a negyedik góljánál tart a szezonban – mindegyiket tavasszal érte el, sőt közülük hármat a múlt heti két meccsen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 0-1 (0-0)
Gólszerző: Grozav (61.)
– A Kisvárda négy veretlen mérkőzés után maradt ismét pont nélkül az OTP Bank Ligában.
– Supka Attila együttese 360 játékperc óta nem szerzett gólt hazai bajnoki meccsen.
– A Diósgyőr először nyert vendégként a két klub közös élvonalbeli történetében.
– A korábbi kisvárdai játékos, Gheorghe Grozav a nyolcadik góljánál tart a mostani bajnoki idényben, ez egyéni csúcsa a magyar élvonalban. Egyaránt góllal járult hozzá a DVTK múlt heti, a Puskás Akadémia és a Kisvárda elleni győzelméhez is.
– A DVTK a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kilenc pontot gyűjtött, ilyen jó sorozata 2017 októbere óta nem volt!
– A borsodi gárda mindössze másodszor maradt kapott gól nélkül a bajnoki szezonban vendégként, az első alkalommal a Groupama Arénában győzött, januárban.
– Zoran Zekić csapata január 24. óta először szerzett két egymást követő idegenbeli meccsen is gólt.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Junior Tallo (35., 11-esből), illetve Schön (7.), Varga R. (76., 93.)
– Az utolsó néhány percben Kutrumpisz kiállítása miatt (86.) emberhátrányban játszó lila-fehérek 2021-ben harmadszor kaptak pályaválasztóként három gólt a bajnokságban. A további négyen egyet sem…
– Az újpestiek két történelmi riválisuk, a Ferencváros és az MTK ellen, hat mérkőzésen összesen 17 gólt kaptak a 2020–2021-es bajnoki idényben. Pályaválasztóként 2015 májusa óta nyeretlenek az MTK ellen a bajnokságban.
– Michael Oenning együttese a legutóbbi négy fordulóban háromszor is kikapott.
– Junior Tallo a hatodik gólját érte el az OTP Bank Ligában.
– A kék-fehérek március 13. óta először nyertek bajnoki mérkőzést. Vendégként a mostani előtt legutóbb február 14-én, Székesfehérváron győztek.
– Michael Boris csapata idegenben legutóbb november elsején nyert legalább három gólt szerezve, akkor a nagyon tartalékos Újpestet verte 4-0-ra.
– Varga Roland, aki hajdanán lila-fehérben mutatkozott be az NB I-ben, a tízedik és a tizenegyedik gólját érte el a lila-fehérek ellen az élvonalban. A tavaszi idényben a nyolcadik góljánál tart.

BUDAFOKI MTE–PAKSI FC 2-9 (2-4)
Gólszerzők: Medgyes (15.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp (26.), Hahn (38., 55., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.)
– Az idénybeli legsúlyosabb vereségét elszenvedő Budafok vezetőedzője, Csizmadia Csaba a mérkőzés után lemondott. A piros-feketék a Honvéd pontmentése után elveszítették esélyüket a bennmaradásra.
– Vendégcsapat valóban idegenbeli mérkőzésen 1953 decembere óta nem szerzett ennél több gólt az élvonalban. Akkor a Vörös Lobogó nyert 10:0-ra Dorogon.
– A BMTE a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt.
– Medgyes Sinan az első, Takács Ronald a második gólját szerezte az élvonalban. Utóbbi mindkét gólját a Paksnak lőtte, de a két mérkőzést csapata 13-3-s gólkülönbséggel veszítette el.
– A Paks természetesen élvonalbeli története legfölényesebb győzelmét aratta. Sorozatban ötödször szerzett idegenben legalább két gólt, sőt ezt most alaposan túl is teljesítette.
– Hahn János szezonbeli 26. bajnoki mérkőzése után a 22. góljánál tart. Egyszer ért el négy gólt, kétszer hármat (ezúttal is). 2011 óta ő az első játékos a magyar élvonalban, aki 22 gólig jutott. A góllövőlista második helyezettje kilenc góllal van elmaradva tőle két körrel az idény befejezése előtt.
– Ádám Martin és Bognár István a nyolcadik, Nagy Richárd, Szabó János és a Papp Kristóf egyaránt a harmadik gólját szerezte.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Nikolics (81.), illetve Zubkov (34., 53.).
– A Ferencváros 2019 októbere óta először nyert a Mol Fehérvár vendégeként.
– Szabics Imre irányításával először kapott ki a MOL Fehérvár.
– Nikolics Nemanja a tizenkettedik gólját szerezte az idényben, az edzőváltás óta öt mérkőzésen négy gólt ért el.
– A Vidi 2021-ben eddig mindössze egy hazai bajnoki mérkőzését tudta csak megnyerni.
– A Ferencváros továbbra is veretlen vendégként a bajnoki idényben.
– Szergej Rebrov együttese január 23. óta csupán egyszer, Kisvárdán maradt az idegenbeli bajnoki meccsei közül legalább két szerzett gól nélkül.
– Olekszandr Zubkov öt gólnál jár a bajnoki idényben, ezt mindössze három mérkőzésen szerezte.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Batik (52.), Balogh N. (89.), illetve Cseri (16.), Jurina (83.)
– Továbbra is igaz: a Mezőkövesd 2016 decembere óta nem veszített bajnoki mérkőzést a Honvéd vendégeként.
– A megszerzett ponttal biztosan bennmaradó Mezőkövesd négy elveszített mérkőzés után játszott döntetlent.
– Pintér Attila csapata 2021-ben még nem nyert vendégként mérkőzést, az elmúlt két hónapban háromszor is 2-2-re végzett idegenben.
– Cseri Tamás a hatodik, Marin Jurina az ötödik gólját érte el a bajnoki idényben.
– A legutóbbi három fordulóban a DVTK-nál nyolc ponttal kevesebbet szerző Honvéd a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt.
– A kispestiek 2021-ben mindössze egy győzelmet arattak pályaválasztóként az OTP Bank Ligában. Pedig a legutóbbi három meccsükön kivétel nélkül két gólt szereztek.
– Batik Bencének a második, Balogh Norbertnek pedig tízedik gólja volt ez a 2020–2021-es bajnoki idényben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS