Több mint egy éve nem sikerült senkinek az, ami hétvégén a Paksnak

2021. március. 15., 14:19   |    

Több mint egy éve nem sikerült senkinek az, ami hétvégén a Paksnak

Az Újpest az idényben és egyben tavasszal másodszor szerzett három gólt az első félidőben. Az MTK december 19. óta először nyert pályaválasztóként bajnoki mérkőzést. A DVTK legutóbbi két hazai mérkőzésén nem esett gól, a kétezres években még nem akadt példa ilyenre. A Mezőkövesd mind a kilenc bajnoki pontot megszerezte az idényben a Budafok ellen. A Ferencváros másodszor szerzett öt gólt a bajnoki idényben, mindkétszer otthon, mindkétszer a Paks ellen.Érdekességek az OTP Bank Liga 26. fordulója után.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (3–0)
Gólszerzők: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)

– Miután a legutóbbi hét bajnokiján 15 pontot szerzett, az Újpest előrelépett a tabella hatodik helyére.
– Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, mégpedig 1–0-ra, 2–0-ra, majd 3–0-ra.
– Az Újpest az idényben és egyben tavasszal másodszor szerzett három gólt az első félidőben. Az előző alkalom az MTK elleni, február 6-i idegenbeli meccs volt.
– Giorgi Beridze a legutóbbi négy bajnokiján négy gólt szerzett, nyolcnál tart a bajnoki szezonban. Yohan Croizet az első gólját érte el az OTP Bank Ligában.
– A Kisvárda az Újpest elleni öt vendégjátékából négyet szerzett gól nélkül elveszített. Most egy félidő alatt annyi gólt kapott, mint az előző három vesztes mérkőzésen összesen.
– Supka Attila együttese a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki találkozóján mindössze négy pontot szerzett.
– A szabolcsiak az eddigi tizenegy 2021-es bajnokijukból csak négyen szereztek gólt.

MTK BUDAPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–0 (0–0)
Gólszerzők: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén (94., öngól)

– Az MTK december 19. óta először nyert pályaválasztóként bajnoki mérkőzést.
– Michael Boris csapata három döntetlenből és közben egy vereségből álló rossz sorozat után szerzett ismét három pontot az OTP Bank Ligában.
– A budapesti kék-fehérek ötödször jutottak három szerzett gólig a 2020–2021-es bajnoki mérkőzéseiken. Decemberben, a Paks ellen, ugyancsak a második félidőben esett mindhárom góljuk.
– Schön Szabolcs a hetedik góljánál tart első (és egy ideig utolsó) NB I-es idényében. Mezei Szabolcsnak ez volt az első gólja az OTP Bank Ligában.
– A ZTE a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot szerzett.
– Boér Gábor együttese vendégként a legutóbbi hat találkozóján – ezekből egy még 2020-ra esett – csupán egy pontot csípett el, mind a hat meccsen kapott legalább két gólt.
– A Zalaegerszeg három győztes meccs után kapott ki az MTK-tól, a három megnyert meccsen tíz gólt szerzett a fővárosi kék-fehérek ellen.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD FC 0–0

– A Diósgyőr pályaválasztóként 2021-ben még veretlen az OTP Bank Ligában, de az öt mérkőzésből csak egyet nyert meg.
– A borsodiak a legutóbbi három bajnoki találkozójukon nem szereztek gólt.
– A DVTK legutóbbi két hazai mérkőzésén nem esett gól. A kétezres években még nem akadt példa ilyenre.
– A Honvéd február 3. óta először játszott döntetlent, idegenben az előző hat meccséből három a győztes, három a vesztes.
– A kispesti csapat november 29. óta először maradt két egymást követő bajnoki mérkőzésén szerzett gól nélkül.
– A Honvéd védelme harmadszor nem kapott gólt a bajnoki szezonban, mindannyiszor idegenben. Mindhárom találkozó 0–0-ra végződött.
– Azért is különleges a találkozó eredménye, mert a két csapat egymás elleni három, 2020 eleje óta lejátszott mérkőzése összesen 16 gólt hozott, a Honvéd szempontjából 9:7-es megosztásban.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)          
Gólszerzők: Cseri (14.), Vojtuš (59.), illetve Kovács D. (37. – 11-esből)

– Továbbra is tart a sorozat: Pintér Attila együttese december 5. óta nem veszített mérkőzést 90 vagy 120 perc alatt.
– Pályaválasztóként november 21. óta nyolc bajnokijából hetet megnyert, csupán a Ferencváros tudott elvinni egy pontot Mezőkövesdről.
– Cseri Tamás az ötödik gólját szerezte az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében, a teljes szezonokat tekintve ennél csak az előzőben jutott többig, akkor héttel zárt.
– Jakub Vojtuš a kilencedik magyar élvonalbeli mérkőzésére is csereként állt be. Az egyetlen, nem elhanyagolható különbség az előzőekhez képest, hogy megszerezte első gólját.
– A Mezőkövesd mind a kilenc bajnoki pontot megszerezte az idényben a Budafok ellen.
– Kovács Dávid a harmadik játékos az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében Hahn János és Gazdag Dániel után, aki elérte a tízgólos határt.
– A Budafok az egyedüli csapat a tizenkettőből, amelyik a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC 5–2 (1–1)
Gólszerzők: Laidouni (22.), Uzuni  (49. - 11-esből), Mak (62.), Boli (76.), Baturina (89.), illetve Hahn (2. - 11-esből), Szendrei (87.)

– A listavezető január 20. óta veretlen az OTP Bank Ligában.
– A Ferencváros másodszor szerzett öt gólt a bajnoki idényben, mindkétszer otthon, mindkétszer a Paks ellen.
– Szergej Rebrov csapata 2019. december 8. óta először kapott hazai bajnokin két gólt.
– A hét gól rekordbeállítás a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésein, 2016. április 6-án is 5–2-re nyert a Fradi a Groupama Arénában. A két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnokiján mindig legalább négy gól esett.
– A Fradi gólszerzői közül Róbert Mak az első, Aissa Laidouni a második, Roko Baturina a negyedik, az elmúlt egy hónapban öt gólt szerző Franck Boli a nyolcadik, a hetedik tavaszi gólját jegyző Myrto Uzuni pedig a kilencedik találatánál tart az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében.
– A góllövőlista élén álló Hahn János a tizennegyedik góljánál tart, s ezzel biztossá vált, hogy a mostani szezon gólkirálya magasabb gólszámmal végez, mint 2019–2020-ban a győztes Radó András.
– Az első 26 fordulóban egyedül a Paks mérkőzésein esett már legalább száz gól, 52 szerzett és 52 kapott gól a csapat mérlege.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MOL FEHÉRVÁR FC 1–0 (0–0)
Gólszerző: Slagveer (68.)

– A Puskás Akadémia továbbra is csupán egy bajnokit veszített el eddig 2021-ben, a Bp. Honvéd ellen kapott ki pályaválasztóként.
– 2021-ben mindössze másodszor zárt kapott gól nélkül hazai bajnoki mérkőzést a Puskás Akadémia.
– A MOL Fehérvár ellen a Puskás Akadémia mindössze másodszor tudott pályaválasztóként nyerni. (Először 2018 szeptemberében győzött.)
– Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből négyet megnyert.
– Luciano Slagveer a bajnoki szezonbeli mindhárom eddigi gólját 2021-ben szerezte. Az első, a Ferencváros ellen egy pontot ért, a harmadik, a MOL Fehérvárral szemben hármat. Ezúttal a gólpasszt a Viditől kölcsönkapott Géresi Krisztián adta.
– A MOL Fehérvár vendégként sorozatban megnyert négy tétmérkőzés után kapott ki.
– A székesfehérváriak harmadszor nem szereztek gólt az idényben idegenbeli bajnoki találkozón.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS