Több mint ezren látták a Kelen sikerét a Budapest Kupában

2019. április. 26., 11:07   |    

Több mint ezren látták a Kelen sikerét a Budapest Kupában

A Kelen SC és a REAC mérkőzött meg a Budapest Kupa döntőjében. A két csapat nem bírt egymással, 1–1-es állás után tizenegyesekkel győzött a budai csapat a Budafoki MTE Stadionban, április 24-én.

A találkozó előtt – amelyre több mint ezren látogattak ki –bemutatták a vándorserlegeket: az először 1977-ben átadott elsőt, amelyet a RAFC csapata három egymásutáni győzelme után 1997-ben végleg elnyert; majd a 2019-ben visszavonultatott másodikat; és végül a több mint egy méter magas új kupát.

A mérkőzés első félidejében gyorsan egymásnak estek a csapatok. Soltész István is közel járt a gólszerzéshez, de a vezetést Van Den Aker Alex szerezte meg a Kelen SC-nek a 30. percben.

Jött a második félidő, amelyben a REAC magasabb fokozatra kapcsolt. Az egyenlítés a 60. percben sikerült is a csapatnak, a csereként beállt Törőcsik Bence volt eredményes.

A kemény harcban végül a Kelen SC győzedelmeskedett - még ha a lefújásig nem is dőlt el, ki lesz Budapest kupagyőztese.

A két együttes nem bírt egymással a rendes játékidő és a hosszabbítás végéig, így tizenegyesek döntöttek a Kupáról. Ez pedig a Kelennek kedvezett, amely a negyeddöntő és elődöntő párharca után a döntőt is tizenegyesekkel nyerte meg, az eredmény 5–3 lett.

A mérkőzés után Lisztes Krisztián, 49-szeres magyar válogatott, a REAC-ban 2008-ban 14 mérkőzésen szereplő labdarúgó díjazta a mérkőzés legjobbját, Balogh Bence Bélát, a Kelen SC támadóját.

Az érmeket és a vándorserleget Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának társadalmi elnöke, Dr. Borbély Zoltán társadalmi alelnök, és Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója adta át.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS