Több mint tízéves mélyponton a DVSC

2013. április. 11., 11:14   |    

Több mint tízéves mélyponton a DVSC

Kedden és szerdán négy mérkőzést játszottak le a havazás miatt elhalasztott 20. fordulóból. A tendencia folytatódott: kevés az olyan meccs tavasszal, amelyen mindkét csapat szerez gólt. Az, hogy sok a meglepetés – talán már nem is meglepetés.

EGRI FC–MVM PAKS 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Horváth Z. (12.), Koós (35.), illetve Pap (69.), Éger (79., 11-esből)

– Kilenc elveszített bajnoki után szerzett ismét pontot az Eger.
– Amióta Vácon rendezi a hazai mérkőzéseit, s amióta Mészáros Ferenc a vezetőedző, egyaránt a mostani volt az első pont.
– Tavasszal e találkozó előtt nem szerzett bajnoki gólt az újonc. Legutóbb a Siófok elleni őszi idényzárón talált (háromszor is) a kapuba, Horváth Zoltán akkor is a gólszerzők között volt.
– Pályaválasztóként az Eger szeptember elsején, a Ferencváros ellen szerzett legutóbb két gólt.
– A Paks 22 mérkőzéséből éppen a fele, 11 végződött döntetlenre. A zöld-fehérek legutóbbi két meccsükön az utolsó két helyezett ellen szereztek egy-egy pontot, vendégként.
– Pap Roland élete első gólját szerezte az élvonalban. Közel négyéves szünet után játszott ismét NB I-es mérkőzést.
– A Paks az idényben mindössze másodszor szerzett tizenegyesgólt, az elsőt Újpesten Lázok János lőtte.

PMFC-MATÍAS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0-2
Gólszerzők: Waltner (49.), Pavlovics (61.)

– Négy napon belül kétszer kapott ki hazai pályán 2-0-ra a PMFC-Matias. Először a Győri ETO csapatától, másodszor a Rákóczitól.
– Az első tavaszi forduló, az MTK elleni találkozó óta gólképtelen hazai pályán a piros-fekete gárda.
– A PMFC mérlege nagyon gyenge hazai pályán: 2 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség. A megszerzett 25 pontból a csapat kilencet gyűjtött Pécsen, s 16-ot vendégként, egyaránt 11 találkozón.
– A Rákóczi november 10., a paksi siker óta először nyert vendégként.
– Prukner László együttese másodszor győzött a tavaszi idényben.
– A zöld-fehérek négy mérkőzésen szereztek eddig gólt a tavaszi bajnoki sorozatban. Waltner Róbert ezek közül hárman is a kapuba talált.
– A szerb Bojan Pavlovics harmadszor szerzett bajnoki gólt a 2012–2013-as idényben, korábban a Ferencváros és a Debrecen kapuját vette be.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VIDEOTON FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Alvarez (33.)

– A Haladás ezt megelőzően november 3-án, a Pápa ellen szenvedett vereséget. Hazai pályán a Paks elleni, szeptember elsejei találkozó óta veretlen volt a vasi együttes.
– A Haladás még mindig nem szerzett akciógólt tavasszal. A legutóbbi három találkozóján egyáltalán nem talált a kapuba. Ilyen rossz sorozatra, ami a gólképtelenségét illeti, 2011 októbere-novembere óta nem akadt példa.
– A Videoton az idényben mind a hat bajnoki pontot begyűjtötte a Haladás ellen. A szombathelyiek hét csapattal játszottak már kétszer a 2012–2013-es bajnoki idényben, a Vidi az első, amelytől nem tudtak pontot fogni.
– A Videoton az öt eddigi tavaszi bajnoki mérkőzése közül négyet kapott gól nélkül megnyert. Ezek közül hármat idegenben.
– A fehérváriak egyetlen szerzett góllal a második forduló, az Újpest elleni siker óta nem szereztek idegenben három pontot.
– A télen igazolt, salvadori Álvaro Alvarez az első gólját szerezte a magyar NB I-ben.

LOMBARD PÁPA FC–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Gólszerző: Szakály (65., öngól)

– A Pápa november 25. óta először szerzett bajnoki pontot. Sőt, rögtön pontokat.
– A sárga-kékek úgy szerezték meg első tavaszi góljukat, hogy valójában nem ők szerezték: Szakály Péterről került a labda a debreceni kapuba. Tovább tart a rossz széria: a Pápa magyar játékosai szeptember elseje óta gólképtelenek. A légiósok szereztek azóta 11 gólt.
– Másodszor segítette öngól a pápaiakat az idényben, az első, az egri Knakal találata egy pontot ért.
– Az elmúlt három fordulóban kivétel nélkül született öngól a Loki bajnoki mérkőzésén. Kettő sújtotta, egy segítette a csapatot.
– Kondás Elemér alakulata a legutóbbi két vereségekor 1-0-ra kapott ki, öngóllal. Az Újpest ellen Simacról, most Szakályról került rossz helyre a labda.
– A mostani volt a bajnok kilencedik bajnoki veresége az idényben. A Loki legutóbb a 2001–2002-es idényben kapott ki kilencszer. (33 forduló alatt 11-szer.)
– Legutóbb egyébként a 2008–2009-es szezonban gyűjtött a címvédő legalább kilenc vereséget. (Akkor az MTK a teljes idényben 11-szer kapott ki.)
– A Pápa története során először nyert a Debreceni VSC ellen NB I-es mérkőzést.
– A DVSC a legutóbbi 11 bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS