Topcsapatokkal indul a Puskás-Suzuki-kupa

2021. július. 20., 09:56   |    

Topcsapatokkal indul a Puskás-Suzuki-kupa
Fotó: pfla.hu

Egy év kihagyás után újra Felcsúton csapnak össze az U17-es csapatok. A 14. Puskás-Suzuki-kupát július 26. és 30. között rendezi a Puskás Akadémia.

A koronavírus okozta kényszerű kihagyás után idén ismét nyolc csapat részvételével indul az U17-es Puskás-Suzuki-kupa.

A tornára Magyarországra látogat Brazília legnépszerűbb klubja, a Flamengo; a német rekordbajnok Bayern München és Cristiano Ronaldo nevelőegyesülete, a Sporting Lisszabon is. De harcba száll a győzelemért a többszörös belga bajnok Genk és a görög Panathinaikosz korosztályos csapata, a határon túli akadémiák képviseletében pedig a Csíkszereda, s megmutatja magát a Budapest Honvéd és a rendező Puskás Akadémia is.

A szokásoknak megfelelően az együtteseket két négyes csoportba osztották: az A-csoportba került a Csíkszereda, a Panathinaikosz, a Bayern München és a Puskás Akadémia; a B-csoportba a címvédő Flamengo, a Sporting, a Genk és a Budapest Honvéd.

Az elmúlt 13 kupán olyan játékosok bontogatták szárnyaikat, mint a későbbi BL-győztes Dani Carvajal és Lucas Vazquez vagy épp a 2009-es torna gólkirálya, Álvaro Morata és az Eb magyar sztárjai, Sallai Roland, illetve Kleinheisler László is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS