Torghelle-dupla Angyalföldön, öt Fradi-gól Pakson

2015. december. 05., 18:10   |    

Torghelle-dupla Angyalföldön, öt Fradi-gól Pakson

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában az éllovas Ferencváros 5-0-ra nyert a második helyezett Paks otthonában. Az alsóház tagjai közül csak a Békéscsaba szerzett pontot, a Vasas, a DVTK és a Puskás Akadémia kikapott. A Videoton FC hosszú idegenbeli nyeretlenségi szériát zárt le debreceni győzelmével.

Újpest FC - DVTK 2-1 (1-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Bardhi a 33., Diagne a 88., ill. Novothny az 58. percben

A mérkőzés első félórája a Diósgyőré volt, a vendégek aktívabbak voltak, kialakítottak egy óriási lehetőséget is, de Novothny Soma nem tudta bevenni Balajcza kapuját. A 33. percben egy villanás elég volt a hazaiaknak a gólszerzéshez, Enis Bardhi 26 méterről, szabadrúgásból lőtt mesterien a kapu jobb oldalába (1-0). Az első félidőben is jó iramú mérkőzés a második játékrészre még inkább felpörgött, a DVTK mindent beleadott az egyenlítés érdekében, és az 58. percben sikerrel járt: Koman bal oldali szabadrúgása után Novothny Soma fejelt 8 méterről a kapu jobb oldalába (1-1). A folytatásban mindkét együttes óriási erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, egy pillanatnyi üresjárat sem lassította a tempót, itt is ott is adódtak helyzetek. Végül az Újpest szerezte meg a győztes gólt, a 88. percben a diósgyőri védők többszöri felszabadítási kísérlete nem hozott sikert, némi szerencsével Diagne előtt maradt a labda, a csatár pedig 14 méterről a kapu bal oldalába bombázott (2-1).

Paksi FC - Ferencváros 0-5 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Lamah a 22., Sesták az 56., Böde a 75., Busai a 88., Varga a 90. percben

Némi meglepetésre a paksiak irányították a mérkőzést az első 20 percben, az más kérdés, hogy a vezetést a Fradi szerezte meg a 22. percben: Roland Lamah 16 méterről, ballal lőtte a bal alsó sarokba a Radó Andrástól kapott labdát (0-1). Nem adta fel a Paks, az első félidő hajrájában adódott egy-két lehetősége is, de szünetig nem született meg az egyenlítése. A Ferencváros nemcsak jól tartotta előnyét, de az 56. percben meg is duplázta azt, Böde Dániel átadása után Stanislav Sesták 6 méterről volt eredményes (0-2). A második találat megtört a paksiak ellenállását, eldőlt a mérkőzés, a Fradi tovább növelte előnyét, a 75. percben Böde jó 25 méterről bombázott a bal felső sarokba (0-3). A 88. percben a csereként beállt Busai Attila alakította 0-4-re az eredményt, miután a Bödétől kapott labdát 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtte. És ezzel még nem volt vége, a 90. percben Varga Roland is bevette a paksi kaput egy 12 méteres lövéssel, ezzel alakult ki a 0-5-ös végeredmény. A Ferencváros előnye 19 pont már a tabella élén.

MTK Budapest - Vasas 2-1 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Torghelle a 6., Torghelle az 54., ill. Pavlov a 22. percben

A Fáy utcában rendezett összecsapást jól kezdte a pályaválasztó MTK, s már a 6. percben megszerezte a vezetést, Strestik bal oldali beadását követően Torghelle Sándor használta ki a kapushibát, és fejelt a hálóba (1-0). A 22. percben érkezett az egyenlítés, egy rövid felszabadítás után Jevgenyij Pavlov 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). A folytatásban az MTK előtt adódtak nagyobb lehetőségek, és az 54. percben vissza is szerezte az előnyt a kék-fehér együttes, Vadnai beadása után Torghelle fejjel juttatta a bal sarokba a labdát (2-1). A mérkőzés utolsó félórájában kétségbeesetten támadott a Vasas, de eredmény nélkül, az MTK megtartotta előnyét, és begyűjtötte a három pontot.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Prosser a 27., Youla a 35., Kamber a 87. percben

Az első játékrész első felében egyik csapat sem tudott fölényt kialakítani a mezőnyben, ezért a 27. percben némileg váratlanul szerzett vezetést a Honvéd: Holender Filip löbbölte be a labdát a hazai védők mögé, Prosser Dániel jól érkezett, és 11 méterről, ballal, a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0–1). A 36. percben megduplázták az előnyt a vendégek, egy Prosser 25 méteres lövését követően a labda nem jutott el a kapuig, de a védők képtelenek voltak felszabadítani, Souleamyne Youla jól helyezkedett, és 10 méterről a kapu jobb sarkába lőtt (0-2). A fordulás után próbálkozott a szépítéssel a hazai együttes, de görcsössé vált a játéka, nem tudott igazán veszélyes lehetőségeket kialakítani, továbbra is inkább a Honvéd alakított ki helyzeteket. A 87. percben a kispestiek magabiztossá tették győzelmüket: a ziccerben kilépő Vernest még szerelni tudták a hazai védők, de az érkező Kamber 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-3).

Szombathelyi Haladás - Békéscsaba 1-1 (0-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Iszlai a 73., ill. Calvente a 65. percben

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, néhány kevésbé veszélyes lövést feljegyezhettünk, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak. A második félidő elejére sem változott a forgatókönyv, de az utolsó félórára megérkeztek a helyzetek, és gólok is születtek: előbb a 65. percben Ezequiel Calvente tört be a kapu előterébe a balösszekötő helyén, majd egy csel után a kilépő Király Gábor fölött a kapu bal felső sarkába lőtt (0-1). A 73. percben érkezett a szombathelyi választ, Németh Márió szabadrúgása után Mursits kapus a levegőbe öklözte a labdát, amelyet Iszlai Bence a léc alá fejelt (1-1). A hajrában hiába játszott fölényben a Haladás, a Békéscsaba elvitte az egyik pontot a Rohonci útról.

DVSC-Teva - Videoton FC 1-2 (0-1)
Vezette: Vad II Istvánv Gólszerző: Korhut a 62., ill. Gyurcsó a 31., Kovács a 69. percben

A mérkőzés első húsz percében kizárólag a Debrecennek voltak helyzetei, de az akciók befejezéseibe belehibáztak a hazai játékosok. A Vidi a játékrész második felében tudta érvényesíteni taktikáját, és a 31. percben, egy kontra végén megszerezte a vezetést is: a hazaiak a Vidi tizenhatosának közelében vesztett labdát, a vendégek a felezővonal közeléből induló Gyurcsó Ádámot indították, aki teljesen üresen kapura tört, majd az elfekvő kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (0-1). A második félidőben bő negyedórának kellett eltelnie, mire góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye: Korhut Mihály 18 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapuba, Danilovic kapus csak befelé tudta ütni a középre tartó labdát (1-1). A gól után nyílt maradt a mérkőzés, egyik csapat sem mondott le a támadásokról, és a 69. percben végül a Vidinek sikerült betalálnia: a debreceniek saját tizenhatosuk előterében adták el a labdát, Kovács István szerezte meg, a Feczesintől visszakapott labdával kapura fordult, egy testcsellel becsapta Mészárost, majd 13 méterről laposan a bal sarokba helyezett (1-2). A hátralévő bő 20 percben hiába tett sokat az újbóli egyenlítésért a Loki, nem sikerült betalálnia, a fehérváriak három ponttal a tarsolyukban utazhattak haza Debrecenből.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS