Tornagyőzelemért játszik az U18-as válogatott

2013. május. 23., 21:11   |    

Tornagyőzelemért játszik az U18-as válogatott

A portugáliai négyes torna második játéknapján Mészöly Géza együttese 0-0-ás döntetlent ért el a cseh válogatott ellen.

A házigazda keddi legyőzése után csütörtökön a cseh válogatott ellen lépett pályára a portugáliai négyes tornán résztvevő U18-as válogatott. Mészöly Géza szövetségi edző ezúttal már számíthatott a Győri ETO játékosaira is, így több helyen is változtatott keddi kezdőcsapatán, s a Székely György - Lorentz Márton, Asztalos Dávid, Polgár Kristóf - Medgyes Zoltán (Tamás Krisztián, 46.), Nagy Dominik, Pongrácz Viktor (Tóth László, 46.), Varga Szabolcs (Vallejos Dominique, 60.) - Kalmár Zsolt (Talabér Attila, 90.), Bobál Gergely (Farkas Zoltán, 60.), Németh Márió (Berecz Zsombor, 60.) összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

Az első félidőben a csehek játszottak mezőnyfölényben, de a magyar válogatott hiba nélkül védekezett, az ellenfél nem jutott el helyzetekig sem. A játékrész közepén Bobál Gergely járt közel a gólszerzéshez, majd nem sokkal a szünet előtt Medgyes Zoltán kerülhetett volna nagy helyzetbe, de hosszan vette át a labdát. A fordulás után a magyar válogatott átállt a négyvédős felállásra, ezzel stabilizálta a középpályát, és átvette az irányítást. A helyzetek száma alapján a mieink valamivel közelebb álltak a győzelemhez, de a lefújásig nem született gól, 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó. Válogatottunk szombaton a tornagyőzelemért játszik a szintén egy győzelemmel és egy döntetlennel álló amerikai válogatottal.

- Végig rendkívül szervezetten futballozott a csapat, a játékosok nagyon akarták a sikert, szerettek volna visszavágni a cseheknek a tavalyi Jezek-tornán elszenvedett vereségért - mondta a lefújás után az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Szűk egy év alatt annyit fejlődött a válogatott, hogy bár kissé fáradtak voltunk, és nem ment igazán jól a játék, végig kiegyenlített meccset vívtunk a csehekkel, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Lendületes, magas színvonalú mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel, elégedett vagyok a látottakkal.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS