Tornagyőztes a női U17-es válogatott

2013. május. 29., 16:21   |    

Tornagyőztes a női U17-es válogatott

Lévay Andrea együttese az UEFA Development Torna utolsó játéknapján fordulatos meccsen 4-3-re legyőzte Svájc korosztályos csapatát.

A női U17-es válogatott szerdán kora délután lejátszotta utolsó meccsét a Telkiben megrendezett UEFA Development Tornán. A mieink a bolgárok és a szlovénok magabiztos legyőzése után a torna első helyéért léptek pályára a szintén hibátlan svájciak ellen. Lévay Andrea a Mészár Krisztina - Nagypál Fatima, Vancsik Viktória, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Nyúzó Boglárka (Andriska Renáta, 60.) - Krascsenics Petra, Csányi Diána, Krascsnics Csilla, Magyarics Zoé (Török Kitti, 60.) - Kaján Zsanett összetételben szerepeltette együttesét.

Válogatottunk alaposan meglepte a svájciakat, mire a vendégek az első negyedóra végén felocsúdtak, már háromgólos hátrányban voltak. Mindhárom magyar gólt Kaján Zsanett szerezte - a 4., a 9. és a 12. percben. A folytatásban kiegyenlítetté vált a meccs, a svájciak a háromgólos magyar vezetés ellenére egy pillanatra sem adták fel győzelmi reményeiket, és az első félidőben szépítettek, majd a fordulás után két újabb gólt szerezve 3-3-ra alakították az állást. A 74. percben Rozmis Gabriella megkapta második sárga lapját, így a hajrát emberhátrányban játszottuk le, ennek ellenére mi szereztük meg a győztes gólt: a 78. percben Kaján Zsanett saját maga és a csapat negyedik találatát szerezve állította be a 4-3-as végeredményt. A magyar válogatott hibátlan mérleggel, három győzelemmel nyerte meg a tornát.

- Villámrajtot vettünk, köszönhetően annak, hogy a délelőtt megbeszélt taktikát száz százalékig betartották a játékosok - mondta a meccs után Lévay Andrea. - A zárt védekezésből sok labdát szereztünk, és az első negyedórában háromszor is sikerült jól indítani Kaján Zsanettet, aki mindhárom helyzetét gólra váltotta. A második félidőben kezdtünk egy kicsit elfáradni, és bár a mezőnyben jól teljesített a csapat, a több cserével rendelkező svájciak kihasználták frissességüket és egyenlítettek. A belső védőnk kiállítása után átszerveztem a csapatot, és az új taktika jól működött, sikerült egy felívelt labdával megjátszani Kajánt, aki ezen a napon szinte hibátlanul használta ki lehetőségeit, és megszerezte a győztes gólt. A mai győzelem az egész csapat érdeme, minden egyes játékosom száz százalékot tett hozzá a sikerhez, gratulálok a keret minden tagjának. Hasznos tornát zártunk, ezen a három meccsen nagyjából kialakult az a húsz fős keret, amely nekivághat az Eb-selejtezőknek.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS