Történelme első bajnoki címét szerezte a Videoton

2011. május. 11., 22:00   |    

Történelme első bajnoki címét szerezte a Videoton

A Monicomp Liga 28. fordulójának szerdai játéknapján a Videoton hazai pályán nyert a Kaposvár ellen, ezzel bebiztosította bajnoki címét.

Első bajnoki címét ünnepelheti a Videoton

 

Videoton FC - Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-0)

Vezette: Musial Tomasz – lengyel (Mucha Sebastian, Slusarszki Jakub - lengyelek)

Gólszerző: Nikolic a 14., Polonkai a 81., Szakály a 88., ill. Grumic a 76. percben

Kiállítva: Gosztonyi a 94. percben

 

A Videoton már az előző fordulóban eldönthette volna a bajnoki versenyfutást, de a Honvéd otthonában még nem sikerült nyernie. A Kaposvár elleni hazai bajnokit követően azonban megkezdődött az örömünnep Székesfehérváron, a Videoton 3-1-es győzelemmel biztosította be elsőségét. A találkozó első gólját a 34. percben szerezték a hazaiak, Gosztonyi András fejelt Nemanja Nikolic elé, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A folyatásban maradt a fehérvári fölény, de a hazai előny nem nőtt, sőt, a 76. percben a vendégek kiegyenlítettek, Drazen Okuka jobbról adott középre, Miroslav Grumic pedig öt méterről a hálóba fejelt (1-1). A Videoton gyorsan visszavette a vezetést, Polonkai Attila lőtt egy lecsorgó labdát a bal alsó sarokba (2-1). A 88. percben végleg eldőlt a meccs, és ezzel a bajnoki elsőség is, Lencse László átadása után Szakály Dénes állította be a 3-1-es végeredményt. Az utolsó pillanatokban Gosztonyit még kiállította a játékvezető, de ez már nem zavart senkit Fehérváron, a lefújás után kezdetét vette a klub fennállásának első bajnoki címét ünneplő fieszta.

 

 

Utolsó esélyét bukta el az MTK?

 

MTK Budapest - Szombathelyi Haladás 0-3 (0-1)

Vezette: Vad II István (Szpisják Zsolt, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Kenesei a 32., Fodrek a 81., Halmosi a 87. percben

Kiállítva: Hrepka az 58., Sütő a 68. percben

 

A kieső helyen álló fővárosiak a Haladást fogadták, a mérkőzésnek óriási tétje volt a hazaiak számára: egy esetleges győzelemmel még maradt volna esélyük a bennmaradásra, vereség esetén azonban szinte kilátástalan helyzetbe kerülhetett a gárda. Végül ez utóbbi forgatókönyv valósult meg, a Haladás magabiztosan vitte el a három pontot a Hungária körútról. A mérkőzés első félórája rengeteg szabálytalanságot hozott, a játékvezetőnek már ebben a periódusban öt sárgát ki kellett osztania. A 32. percben vezetéshez jutott a Haladás: Halmosi Péter futott el a bal oldalon, középre ívelése után Kenesei Krisztián 7 méterről fejelt kapura, a labda Ladányi Tiboron megpattanva a bal sarokban kötött ki (0-1). A szünetben a hazaiak szakmai stábja két cserével igyekezett feldobni a csapat támadójátékát, ám az egyik új ember mindössze bő tíz percet volt a pályán, Hrepka Ádámot az 58. percben reklamálásért állították ki. Tíz perccel később Sütő László megkapta második sárgáját, így az MTK nyolc mezőnyjátékossal fejezte be a meccset. A Haladás kihasználta a dupla emberelőnyt, a 81. percben Branislav Fodrek lőtt gólt (0-2), majd a 87. percben Halmosi 12 méterről lőtte ki a bal felső sarkot (0-3).

 

 

Két büntetővel nyert az Újpest

 

Újpest FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-1)

Vezette: Jarzebak Sebastian - lengyel (Lekki Bartlomiej, Jakubczyk Adam - lengyelek)

Gólszerző: Takács (11-esből) a 35., Lázár (11-esből) a 93., ill. Tököli a 24. percben

Kiállítva: Radanovic a 72. percben

 

A kezdeti eseménytelenség után az Újpest alakított ki több lehetőséget, de a vezetést a vendégek szerezték meg, Foxi jobb oldali beadása után Tököli Attila 7 méterről lőtt a kapuba (0-1). A 35. percben büntetőhöz jutott az Újpest, a Nikola Mitrovic buktatásáért megítélt 11-est Takács Zoltán váltotta gólra (1-1). A félidő vége a hazaiaké volt, de gól a szünetig nem született, miként sokáig a fordulás után sem tudott előnyt szerezni egyik csapat sem. A 72. percben Sinisa Radanovic kiállítása miatt emberhátrányba került a Kecskemét, majd a 93. percben egy újabb büntetőből megszerezte a győztes gólt az Újpest: Lázár Bencét vágták fel a 16-oson belül, a 11-esből a sértett a jobb felső sarokba lőtt (2-1).

 

 

A második félidőben döntött a Győr

 

Győri ETO FC - Budapest Honvéd 3-0 (0-0)

Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Völgyi a 48., Kiss az 57., Alekszidze a 62. percben

 

A középmezőnyben álló két csapat mérkőzésén a győriek magabiztosan nyertek, elsősorban második félidei jó játékuknak köszönhetően. Az első játékrészben mindkét oldalon adódtak helyzetek, a szünet után azonban jóval aktívabb volt a hazai gárda, és a 48. percben Völgyi Dániel távoli lövésével meg is szerezte a vezetést (1-0). Az 57. percben megduplázta előnyét az ETO, Koltai Tamás hozta helyzetbe Kiss Mátét, aki 6 méterről talált az üres kapuba (2-0). A 63. percben Takács Ákos beadását követően Rati Alekszidze hat méterről talált a hálóba, kialakítva a 3-0-ás végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS