Történelmet ír a Vidi, még veretlen az Újpest

2014. szeptember. 01., 11:05   |    

Történelmet ír a Vidi, még veretlen az Újpest

A mostani a Videoton FC történetének legjobb idénykezdése. Thomas Dollnak a mostani volt a harmadik bajnoki veresége Magyarországon, kétszer az MTK győzte le a csapatát. Pátkai Máté másodszor szerzett mesterhármast élvonalbeli mérkőzésen. Az OTP Bank Liga 6. fordulójának érdekességei.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MVM-PAKS 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Gaál (42.), illetve Fiola (30.), Könyves (51., 77.)

– Immár a két csapat legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott nyerni a pályaválasztó.
– A Paks a legutóbbi kilenc idegenbeli bajnokijából csak egyet veszített el, s ötöt megnyert. Hármat ráadásul legalább három gólt szerezve.
– Könyves Norbert az „új Simon Attila” Pakson. A csatár átvette a távozott gólkirály szerepét, a legutóbbi öt fordulóban öt gólt szerzett.
– A tolnai együttes a legutóbbi 13 mérkőzéséből csak egyet veszített el, e szériában két hatos veretlenségi sorozat is van.
– A Haladás 2009 szeptembere óta, tehát szűk öt éve mindössze másodszor kapott három gólt hazai bajnokin. A másik rossz emlék azóta a 2013 novemberi, Pécs elleni 1-3.
– A szombathelyiek a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésükön mindössze egy (idegenbeli) győzelmet arattak, a megszerezhető 30 pontból hatot gyűjtöttek.
– A Haladás a legutóbbi öt hazai bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. Hasonlóan rossz szereplésre több mint tíz éve, 2004 tavaszán volt példa a csapat életében.



ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD 0-0

– 2000. április 21-én játszott a mostanit megelőzően legutóbb gólnélküli döntetlenre egymás ellen a két csapat.
– A lila-fehérek a legutóbbi két bajnokijukon nem szereztek és nem kaptak gólt. 2012 szeptemberében volt legutóbb erre példa a mostanit megelőzően.
– Az Újpest a legutóbbi hat bajnokiján veretlen. Hasonlóra 2012 tavasza óta nem volt példa.
– Nebojsa Vignjevics csapata a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott gólt. Ugyanakkor a legutóbbi hét találkozójából egyszer sem tudott egynél több gólt szerezni. Május 17-én 6-1-re verte a Kecskemétet, de azóta hét mérkőzésen összesen nem szerzett annyi gólt, csak ötöt.
– A Bp. Honvéd az idényben először szerzett vendégként pontot. Március 8. óta két idegenbeli mérkőzésen nem kapott gólt, e két találkozón szerzett csak (összesen négy) pontot.
– A kispestiek legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből csak egyen szerzett gólt mind a két csapat. (A legutóbbi 12-ből kettőn.)
– A Honvéd 2013. április 20. óta először játszott gól nélküli 90 percet a bajnokságban.



PÉCSI MFC-MATIAS–KECSKEMÉTI TE 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Pölöskey (86.), illetve Bebeto (14.), Balázs (48.)

– A két, a forduló előtt még nyeretlen csapat csatáját a KTE nyerte.
– A kecskemétiek 2013. augusztus 3. óta mindössze másodszor nyertek idegenbeli bajnokin. Mind a kétszer Véber György volt az ellenfél edzője.
– Amikor márciusban a KTE 1-0-ra nyert Mezőkövesden, s megszerezte, mint később kiderült egyetlen tavaszi idegenbeli győzelmét, a gólt Bebeto szerezte. Az akkori és a mostani gólja között csak egyet ért el az OTP Bank Ligában.
– A KTE öt gólt szerzett eddig vendégként a mostani bajnokságban, ennél többet (7) csak a Paks!
– A PMFC a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésén nyeretlen. Legutóbb 2012 tavaszán volt ilyen rossz sorozata.
– A piros-feketék a legutóbbi öt hazai mérkőzésükön mindössze két pontot gyűjtöttek.
– Véber György 2014-ben 16 élvonalbeli mérkőzést vívott (tavasszal) a Mezőkövesddel és (ősszel eddig) a Péccsel. Mindössze egyet nyert meg.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Abdouraman (8.), Bajzát (12.), Pekár (93.)

– Az élvonalba visszakerült Nyíregyháza a negyedik hazai mérkőzésén az első győzelmét aratta.
– A nyírségi legénység legutóbb 2010. május 8-án szerzett győztes élvonalbeli bajnokin három gólt. Akkor is a Pápa ellen.
– Csábi József együttese egyetlen mérkőzésen megduplázta idénybeli góljai számát. A hat gólt egyébként mindössze három játékos, Bajzát (3), Pekár (2) és Abdouraman (1) szerezte.
– A második forduló óta, ha a Nyíregyháza szerzett gólt egy bajnokin, Bajzát Péter, vagy ő is eredményes volt.
– A Lombard Pápa immár 14 idegenbeli bajnokin nyeretlen 2013. szeptember 20 óta.
– Mátyus János együttese a 2014–2015-ös bajnoki idényben pályaválasztóként veretlen, vendégként nyeretlen.
– A sárga-kékek a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki találkozójukból csak egyen szereztek gólt. Azon az egyen csíptek csak pontot.



VIDEOTON FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Gyurcsó (26.), Nikolics (69.,76.)

– A Videoton FC sorozatban hatszor győzött, még százszázalékos. A mostani a fehérvári klub történetének legjobb idénykezdése.
– Nemanja Nikolics a legutóbbi hét bajnoki (a záró tavaszi körben és a mostani idény minden eddigi fordulójában) mindegyikén szerzett gólt. A hetes széria klubrekord.
– A válogatott csatár ugyanakkor meglepően régen, tavaly szeptember 28-án lőtt a mostanit megelőzően két gólt egy bajnoki mérkőzésen.
– „Nikó” hét gólnál tart az idényben, pedig már két büntetőt is kihagyott, az egyiket ezen a mérkőzésen. Egymaga több gólnál jár, mint a tizenhatos mezőnyből tíz csapat, köztük a címvédő DVSC-Teva.
– A Vidi az eddigi hat fordulóban ötször játszott otthon. Mindegyik találkozón legalább három gólt szerzett.
– Az akadémisták 62 percen át emberhátrányban játszottak Kelic kiállítása miatt.
– A két csapat harmadszor találkozott élvonalbeli bajnokin, a Vidi mindhárom meccset három gólt szerezve megnyerte, 9-1-es összesített gólkülönbséggel.
– A felcsútiak a legutóbbi 14 bajnokijukon mindössze hat pontot szereztek.



MTK BUDAPEST–FERENCVÁROS 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)

– Thomas Dollnak a mostani volt a harmadik bajnoki veresége Magyarországon. Kétszer az MTK győzte le a csapatát.
– A Fradi mindössze másodszor kapott (legalább) két gólt 2014-es bajnoki mérkőzésen. Mindkétszer az MTK-tól.
– A kék-fehérek, ezúttal ismét a Bozsik Stadionban rendezve a hazai mérkőzést, tovább javították mérlegüket pályaválasztóként. Három mérkőzésből hármat nyertek a mostani idényben.
– Horváth Zsolt a szezonban harmadszor lőtt bajnoki gólt, s másodszor döntött el rangadót. Ő talált a kapuba a DVSC-Teva ellen is.
– Poór Patrik az élvonalbeli pályafutása első gólját szerezte. Ugyancsak először szerzett gólt az NB I-ben Benjamin Lauth is.
– Pályaválasztóként a legutóbbi hat bajnokiján mindössze két gólt kapott az MTK.
– A két csapat legutóbbi hat mérkőzését mindig a pályaválasztó nyerte meg. Pedig a legutóbbi négyből háromszor a győztes nem volt igazi hazai csapat: a helyszín volt az ETO Park, a Puskás Stadion és a Bozsik Stadion is.



GYŐRI ETO FC–DUNAÚJVÁROS-PASE 4-3 (1-1)
Gólszerzők: Rudolf (28., 11-esből), Pátkai (53., 59., 67.), illetve Perics (17.), Böőr (64., 84., mindkettőt 11-esből)

– Horváth Ferenc irányításával harmadszor szerzett (legalább) négy gólt bajnokin az ETO. Tavasszal a Honvéd ellen négy, a Mezőkövesd ellen öt gólig jutott a csapat.
– Pátkai Máté (Böde Dánielt követve) a második játékosa az idénynek, aki mesterhármast szerzett. Élvonalbeli, s egyben győri pályafutása során ez a második triplája bajnokin, 2012. március 9-én a Siófok ellen szerzett még három gólt.
– A Dunaújváros-PASE egyetlen mérkőzésen háromszor annyi gólt szerzett, mint az első öt fordulóban, mégis pont nélkül maradt.
– Böőr Zoltán 2010. november 13. után szerzett ismét gólt az élvonalban. Két gólt élvonalbeli meccsen a mostani előtt legutóbb 2008-ban, a márciusi névnapján ünnepelt, épen a győri ETO mezében lőtte a duplát.
– A mostanit megelőzően 2013. szeptember 28-án, a Haladás ellen, a kispesti Daud lőtt egy mérkőzésen két tizenegyesgólt.
– Az újonc dunaújvárosiak a 27. perctől, Muscat kiállítása miatt 10 emberrel játszottak.
– A 2014–2015-ös OTP Bank Liga-idénynek ez eddig gólokban a leggazdagabb mérkőzése. Az első öt fordulóban egyetlen mérkőzésen sem esett ötnél több gól.



DIÓSGYŐRI VTK–DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Griffiths (83.), illetve Seydi (31.)

– A Diósgyőri VTK továbbra is veretlen a bajnokságban, sőt, immár nyolc bajnoki találkozón nem kapott ki.
– Ellenben megszakadt a nagy sorozat: hazai pályán négy megnyert bajnokit követett a mostani döntetlen.
– George Henri Griffiths az első bajnokiját játszotta a DVTK-ban, góllal debütált. Érdekes, hogy előző klubjában, a Pápában az utolsó bajnoki gólját a DVSC-nek lőtte. Az utolsó előttit pedig a Diósgyőrnek.
– A bajnoki címet védő Loki egyet sem nyert meg a szezonban már lejátszott négy idegenbeli mérkőzéséből.
– A DVSC-Teva eddig két bajnoki gólt szerzett idegenben a bajnoki idényben. Mindkettőt L’Imam Seydi szerezte, aki vasárnap korábbi klubja hálóját is bevette.
– A Loki a 77. perctől, Zsidai László kiállítása miatt, 10 emberrel kényszerült játszani.
– A két csapat legutóbbi hat egymás elleni mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni az aktuális vendégcsapat. A DVSC 2012 novembere, bajnokin 2012 áprilisa óta nyeretlen Diósgyőrben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS