Történelmi kupasikert ért el a Nyíregyháza

2024. április. 04., 22:59   |    

Történelmi kupasikert ért el a Nyíregyháza

A Nyíregyháza hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Kecskeméti TE együttesét a MOL Magyar Kupa utolsó negyeddöntőjében, és története során első alkalommal jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé.

A Nyíregyháza átmeneti otthonában, Balmazújvárosban rendezett találkozó első játékrésze rendkívül kiegyenlített játékot hozott, végül azonban a félidő utolsó perceiben mindkét oldalon megrezdült a háló: a 42. percben a vendégek kerültek előnybe, miután Sigér egy beadásba a lehető legrosszabbul tette bele a fejét, de a másik kapunál szinte azonnal válaszolt a csapatkapitány Gengeliczki.

A fordulást követően inkább a házigazdák futballoztak veszélyesebben, és a 69. percben a csereként pályára lépő Novák meg is szerezte a vezetést.

A Kecskemét hátrányban kissé későn kapcsolt, Szabó István vezetőedző bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt hármat is cserélt. A vendégek óriási fölénybe kerültek a hajrára, de gólhelyzetig nem jutottak el, így a Nyíregyháza fennállása során először bejutott a négy közé a Magyar Kupában.

MOL Magyar Kupa 6. forduló

Sorsolás
2024. 04. 02. 20:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 04. 03. 17:15
Illovszky Rudolf Stadion
2024. 04. 03. 20:00
DVTK Stadion
2024. 04. 04. 20:45
Balmazújvárosi Városi Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS