Története első Magyar Kupa-győzelmét aratta a Kecskemét

2011. május. 17., 21:26   |    

Története első Magyar Kupa-győzelmét aratta a Kecskemét

A Kecskeméti TE-ERECO Foxi mesterhármasával 3-2-re legyőzte a bajnok Videotont a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Magyar Kupa-döntőben.

A Videoton eddig három döntőbeli próbálkozásából egyszer nyert Magyar Kupát, a Kecskemét pedig története során először jutott el a fináléig, de nem ezért számítottak a fehérváriak a találkozó favoritjának. A Videoton magabiztosan nyerte meg a bajnokságot, s a két csapat egymás elleni meccsei közül egyet a fehérváriak nyertek, egy pedig döntetlenre végződött a szezonban.

 

 

 

A Kecskemét meglepte a piros-kékeket, már a második percben megszerezte a vezetést, amikor Tököli Attila beadását követően Kethevoama Foxi 4 méterről a kapuba fejelt (1-0). A Videoton a gyors kapott gól után támadólag lépett fel, ám a 13. perben tovább nőtt a hátránya: ismét Tököli volt az előkészítő, és ezúttal is Foxi talált közelről a hálóba (2-0). A szünetig hiába birtokolta többet a labdát a Videoton, a kecskemétiek jól védekeztek, és kétgólos előnnyel zárták a játékrészt.

 

A fordulás után gyorsan jött a szépítés, André Alves emelése után Vladan Cukic a saját kapujába juttatta a labdát (2-1). A Videoton hajtott az egyenlítésért, de a Kecskemét támadásai is veszélyesek voltak, olyannyira, hogy a 80. percben újra kettőre nőtt a különbség a csapatok között, Bodiong Ebala beadására Foxi érkezett, és 10 méterről a találkozón harmadszorra is bevette a fehérvári kaput (3-1). Egy perccel később ismét szoros lett a meccs, Lencse László használt ki egy védelmi megingást, Nemanja Nikolichoz passzolt, aki 11 méterről a léc alá helyezett (3-2). A hajrában a Videoton mindent megtett az egyenlítésért - mindhiába, a Kecskemét megnyerte a mérkőzést, és története során először elhódította a kupagyőztesnek járó trófeát.

 

Magyar Kupa, döntő:

 

Kecskeméti TE-ERECO - Videoton FC 3-2 (2-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)

Gólszerző: Foxi a 2., Foxi a 13., Foxi a 80., ill. Cukic (öngól) a 47., Nikolic a 81. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS