Tovább élesedik az Újpest-Debrecen küzdelem

2009. április. 04., 21:32   |    

Tovább élesedik az Újpest-Debrecen küzdelem

A Soproni Liga 21. fordulójának szombati mérkőzésein az Újpest 2-2-es döntetlent játszott Kecskeméten, s mivel a Debrecen magabiztosan, 5-1-re legyőzte a Siófokot, az egy meccsel kevesebbet játszó hajdúságiak kerültek némi lépéselőnybe az első helyért vívott harcban - ám a DVSC-nek négy nap múlva a most az MTK ellen idegenben 2-0-ra nyerő ZTE otthonában kellene eredményesnek lennie ahhoz, hogy beérje, vagy megelőzze az Újpestet...

Kétszer is vezetett, de nem nyert a Kecskemét

Kecskeméti TE-Ereco - Újpest FC 2-2 (1-1)
Vezette: Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Vígh Tibor)
Gólszerző: Gyagya a 8., Csordás a 49. illetve Rajczi a 33., Korcsmár a 67. percben

A jó iramú, változatos és sok helyzetet hozó mérkőzés 8. percében a hazaiak kerültek előnye: Vladan Savic bal oldali szöglete után Gyagya Attila csúsztatott két lépésről a kapu jobb oldalába (1-0). Az újpestiek előbb Pollák Zoltán kapufájával válaszoltak, majd a 33. percben egyenlítettek is, Kabát Péter szabadrúgása után Rajczi Péter az ötösről fejelt a hálóba (1-1). A 49. percben a Kecskemét visszavette a vezetést, Csordás Csaba egy remek csel után hét méterről passzolt a bal alsó sarokba (2-1). A fővárosiak azonban másodszor is tudtak egyenlíteni, a 67. percben Kabát bal oldali szöglete után Korcsmár Zsolt négy méterről fejelt gólt (2-2).


Hengerelt a Loki

DVSC-TEVA - BFC Siófok 5-1 (3-1)
Vezette: Takács János (Albert István, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Oláh (11-esből) a 16., Mészáros a 37., Dudu a 44., Oláh a 77., Vinicius a 85. illetve Magasföldi a 43. percben
Kiállítva: Sütő a 84. percben

Az első perctől célratörőbben futballozó debreceniek a 16. percben tettek szert vezetésre, Hegedűs Gyula rántotta le a 16-oson belül Leandro de Almeidát, s a megítélt büntetőt Oláh Lóránt értékesítette (1-0). A Loki ezután is lendületben maradt, és a 37. percben megszületett a második hazai gól: Czvitkovics Péter szabadrúgását követően Mészáros Norbert lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba (2-1). A 43. percben szépített a Siófok, Kanta Szabolcs játszott Magasföldi Józsefhez, aki először öt méterről a felső lécre lőtt, majd a visszapattanó labdát a háló közepébe fejelte (2-1). A DVSC mégis kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre, mert a 44. percben Dudu Omagbemi három méterről a kapu közepébe lőtt (3-1). A szünet után is a debreceniek futballoztak jobban, és a 77. percben növelték előnyüket: Oláh ezúttal Bernáth Csaba beadása után, hat méterről lőtt a hálóba (4-1). A meccs finisére tíz főre fogyatkozott a Siófok, a 84. percben Sütő László reklamálásért kapott piros lapot. A végeredmény a 85. percben alakult ki: Czvitkovics szabadrúgása után Galvao Leal Vinicius fejelt közelről a kapu jobb oldalába (5-1).


Hiába vezetett, nem győzött a REAC


REAC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Pomper a 26. illetve Hegedüs a 73. percben

Bár a mérkőzés első perceiben a vendégek voltak aktívabbak, a vezetést a REAC szerezte meg, a 26. percben egy jobb oldali szöglet után Illyés Dániel középre ütötte a labdát, amit az érkező Pomper Tibor 18 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A nyírségiek ezután nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és erőfeszítéseiket a 73. percben siker is koronázta, Aco Sztojkov passza után Hegedüs Tibor húsz méterről bombázott a bal felső sarokba (1-1). A REAC a 83. percben majdnem megszerezte a győzelmet, de Dancs Roland távoli szabadrágása után a labda a kapufán csattant, így a csapatok megosztoztak a pontokon.


Két félidő, két gól

Gabona Trans-Kaposvár - Fehérvár FC 1-1 (1-0)

Vezette: Sulyok Gergely (Kispál Róbert, Iványi István)
Gólszerző: Obric a 30. illetve Farkas (11-esből) a 46. percben
Kiállítva: Zahorecz a 85. percben

A találkozó első időszakában fölényben futballozó Kaposvár eleinte csak helyzetekig jutott, ám a 30. percben megszerezte a vezetést, Nemanja Obric jó 30 méterről emelt a kapuba (1-0). A játékrész hátralévő percei kiegyenlített futballt hoztak, ám a 46. percben megszületett a Fehérvár egyenlítő találata: Kovács Zoltán buktatta a büntetőterületen belül Goran Vujovicot, a 11-est pedig Farkas Balázs váltotta gólra (1-1). Ezután nagy harc folyt a pályán, s ennek során a házigazdák meg is fogyatkoztak, a 85. percben ugyanis Zahorecz Krisztián megkapta második sárga lapját. A fehérváriak a lefújás előtt szereztek egy gólt, az azonban érvénytelen volt, így a találkozó döntetlenre végződött.


Megérdemelt zalai siker

MTK Budapest - ZTE FC 2-0 (0-0)

Vezette: Vad II István (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Almerovic az 50., Sluka a 65. percben

Némileg meglepő módon a mérkőzésen végig a zalaegerszegiek futballoztak fölényben, s bár az első 45 percben nem tudtak a kapuba találni, ekkor is több helyzetük volt, mint a vendéglátóknak. Az 50. percben aztán góllá érett a fölény: Balázs Zsolt adott balról Kemal Almerovichoz, aki 14 méterről a kapuba lőtt (0-1). Ezután a hazaiak is aktívabbá váltak, ám a meccs második találatát is a zalaiak szerezték, a 65. percben Balázs passza után Marian Sluka 20 méterről bombázott a jobb felső sarokba (0-2). A gól mintha elvette volna az MTK-sok kedvét, már nem sok veszélyt jelentettek a vendégek kapujára, így végül a ZTE szerezte meg a három pontot.


A Diósgyőr begyűrte a Paksot

DVTK - Paksi FC 1-0 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Szalai Zoltán, Horváth Róbert)
Gólszerző: Tóth M. a 78. percben

Hajtós, izgalmas első félidőt láthattak a szurkolók, mindkét csapat gólratörően játszott, de a gárdák a mérkőzés első felében csak helyzetekig jutottak előnyt egyikük sem tudott szerezni. A szünet után sem csökkent az iram, és a 78. percben gól is született: Gohér Gergő beívelése után Tóth Mihály öt méterről, jobbal perdített a léc alá (1-0). A Paks ezután már hiába próbált egyenlíteni, a meccset a Diósgyőr nyerte meg.



A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS