Tovább menetel a DVTK, nyert a Honvéd, az MTK, a DVSC és a Videoton is

2013. október. 19., 21:56   |    

Tovább menetel a DVTK, nyert a Honvéd, az MTK, a DVSC és a Videoton is

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján a Videoton és a DVTK is folytatta jó sorozatát, az MTK fél év után nyert ismét idegenben bajnokit.

Videoton FC - Puskás Akadémia 3-0 (0-0)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Zé Luis a 66., Nildo a 75., Álvarez a 91. percben

Az első félidőben a Puskás Akadémia akarata érvényesült a pályán, a fehérváriak mezőnyfölényben játszottak ugyan, de a jól védekező vendégek nem engedték helyzetbe kerülni a hazai támadókat. A második félidőben beállt a néhány hetes kihagyás után visszatérő Kovács István, és ezt követően varázsütésre feljavult a fehérváriak támadójátéka, a 66. percben Nikolics Nemanja passzából Zé Luis szerzett vezetést a Vidinek (1-0), a 75. percben Nikolics beadása után Nildo továbbított közelről a kapuba (2-0), majd a 91. percben Álvarez állította be a 3-0-ás végeredményt.



KTE-Phoenix Mecano - DVSC-Teva 0-3 (0-2)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Kulcsár a 32., Bouadla a 45., Korhut a 80. percben

Az első félidő első fele nem hozott különösebb izgalmakat, a 24. percben azonban fordulat következett, Bódi Ádám kapott piros lapot egy rossz becsúszás után. A kiállítás érdekes módon jót tett a debrecenieknek, a 32. percben egy felívelést követően Kulcsár Tamás lőtt bombagólt 19 méterről (0-1). A 45. percben Kulcsár előkészítő volt, beadása után Selim Bouadla emelt a kapu jobb oldalába (0-2). A szünet sem segített a hazaiakon, akik emberelőnyük ellenére nem találtak fogást a Debrecenen, olyannyira, hogy a 80. percben ismét a DVSC szerzett gólt, Korhut Mihály remek egyéni akció végén, több csel után 11 méterről lőtt a léc alá (0-3).



Lombard Pápa - MTK Budapest 0-2 (0-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Bese az 54., Mecinovics (öngól) az 57. percben

Az óvatos kezdés után az MTK kezdett el támadni, de a szünetig sikertelenül. A fordulás után 10 perccel vezetést szerzett a fővárosi együttes, Kanta József szögletét követően Bese Barnabás lőtt 8 méterről a hálóba (0-1). Az 57. percben Pölöskei Zsolt lövésébe rosszul ért bele Jaszmin Mecinovics, a labda az ő lábáról pattant a bal sarokba (0-2). A pápaiak nem adták fel, sorra vezették támadásaikat, de gólt nem értek el. Griffiths a 75. percben megkapta második sárgáját, ezzel eldőlt a meccs, az MTK több mint fél év után nyert ismét bajnoki mérkőzést idegenben.

MVM Paks - DVTK 0-2 (0-1)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Elek a 34., Barczi a 62. percben

A diósgyőriek bombaformában érkeztek Paksra, előző hat bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, és gólt sem kaptak ezeken a meccseken. A DVTK ezen a meccsen is jól játszott, az első félórában még csak helyzetekig jutott, a 34. percben azonban a vezetést is megszerezte, méghozzá egy szöglet utáni kavarodást követően, Elek Ákos lövésével (0-1). A paksiak rengeteget hibáztak, nem is tudtak egyenlíteni, sőt a 62. percben Futács Márkó remek kiugratásával Barczi Dávid zavartalanul futhatott a kapuig, majd okosan a bal alsó sarokba gurított (0-2). A folytatásban is a miskolciak voltak aktívabbak, és végül magabiztos győzelemmel zártak - a zsinórban a hetedikkel az OTP Bank Ligában.



Budapest Honvéd - PMFC-Matias 3-1 (0-1)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Lovric az 50., Daud (11-esből) a 78., Hidi a 79., ill. Grumic a 8. percben

A 8. percben vezetést szerzett a Pécs, Szatmári Lóránt beadására Kemenes Szabolcs rosszul mozdult ki, Miroslav Grumic pedig 5 méterről az üres kapuba fejelt (0-1). A gól után aktívabb lett a Honvéd, és az 50. percben megszerezte az egyenlítő gólt, Filip Holender szabadrúgását követően Ivan Lovric csúsztatott a hálóba (1-1). A 69. percben Szatmári szabadrúgásból a felső kapufát találta el, majd a 78. percben a Holender ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Ayub Daud váltotta gólra (2-1). Egy perccel később egy beadás után Hidi Patrik fejelt a hálóba a hibázó kapus mellett (3-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS