A Budaörs okozta a forduló meglepetését, növelte előnyét a ZTE

2019. március. 17., 19:24   |    

A Budaörs okozta a forduló meglepetését, növelte előnyét a ZTE
Fotó: Facebook.com/BSC1924

Hazai pályán veszített a Gyirmót, ezúttal a Budaörs csapatában talált legyőzőre. A Rákóczi nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, pontban beérte a győri együttest, de nem előzte meg. A Soroksár feljött a negyedik helyre, a Vasas pedig 2-0-ról jött vissza és nyert. A Merkantil Bank Liga 29. fordulójának összefoglalója.

Már a második percben vezetett a Dorog az éllovas ellen, Paudits volt eredményes, de három percig sem örülhetett az egykori bányászcsapat, ugyanis az ötödik percben Babati egyenlített, sőt a ZTE még az első játékrészben átvette a vezetést Farkas II jóvoltából és többet már nem is engedte ki kezéből a három pontot, a vége 2–1 lett. 

A hétköznap még a Magyar Kupában szereplő – és a Puskás Akadémiával 1–1-et játszó – Soroksár a múlt hét után ismét győzni tudott, most a Cegléd ellen nyert 2–1-re: Lőrinczy az 54., Huszák a 70. percben talált be, a vendégek részéről Oldal a 75 percben szépített. 

A Vác a Monort fogadta, a találkozót meglepetésre a vendégek nyerték meg 2-1-re.

A Siófok 2–2-es döntetlent ért el Tiszakécskén. A  vendégeknél Horváth és Balogh volt a két gólszerző, aztán Kirchner két találattal szerzett egy pontot a házigazdáknak. A Mosonmagyaróvár Kazincbarcikára látogatott, ahol egyik együttes sem tudott gólt lőni, így 0–0 és pontosztozkodás lett a vége. 

A Budafoki MTE–Békéscsaba mérkőzés 2–1-gyel zárult, előbb Kulcsár (27.) juttatta vezetéshez a hazaiakat, majd Hursán (53.) egyenlített, végül Pölöskei (87.) döntötte el a meccset. A Nyíregyháza otthon tudott győzni az ETO ellen, Hornyák (51.) góljával lett 1–0. A harmadik helyezett Kaposvár 1–1-et játszott pályaválasztóként a Csákvárral, előbb a vendégek jutottak vezetéshez tizenegyesből, amit Sándor végzett el (40.), majd hazai oldalon Tömösvári (45+1.) szerzett gólt. 

A Vasas a Balmazújvárost fogadta és nyert 3–2-re: előbb Domokos (5.), majd Erdei (11.) volt eredményes, utóbbi tizenegyesből; majd Balajti (54.) góljával visszahozta a meccsbe a Vasast, amely Hajdú duplájával (65., 79.) végül megnyerte a találkozót. 

A Gyirmót hazai pályán kapott ki, méghozzá nagy különbséggel: a Budaörs 5–1-re győzte le. A Rába-partikanál Nagy P. (39.) talált be, de már ez is csak szépítő gól volt, ugyanis addigra már kettővel (Sajbán 29., 35.) ment a Budaörs; Sajbán mesterhármast ért el (még az 52. percben is eredményes volt), és Csiki (46.), valamint Gyurján (86.) is feliratkozott a gólszerzők közé. A Gyirmótot így pontban beérte a Rákóczi, amely csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a dobogó harmadik fokára. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS