Tovább robog a DVTK, javított az MTK és a Rákóczi

2013. szeptember. 21., 22:24   |    

Tovább robog a DVTK, javított az MTK és a Rákóczi

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján négy hazai győzelem mellett a Kaposvár szerzett pontot idegenben.

DVTK - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Nikházi a 3., Bacsa a 71. percben

A diósgyőriek első támadásukból megszerezték a vezetést, Barczi jó ütemű indítása után Nikházi Márk középen még bele tudta tenni a lábát a labdába, ami így a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0). A diósgyőriek a 25. percben tíz emberre fogyatkoztak, Vági András kapott piros lapot. A folytatásban emberhátrányban is a hazaiak akarata érvényesült, a második félidőben több nagy helyzetet kialakítottak, ezek közül egyet sikerült is kihasználniuk, a 71. percben Bacsa Patrik jól vett át egy előreívelt labdát, elhúzta a kapus mellett, majd éles szögből a hálóba lőtt (2-0). A negyedik helyre felkapaszkodó DVTK zsinórban negyedik bajnokiját nyerte meg, és mindegyiket kapott gól nélkül!



Haladás - Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Halmosi a 10., Radó a 71. (11-esből), ill. Lencse az 56. percben

A 10. percben vezetéshez jutott a Haladás, Nagy Gábor passza után Halmosi Péter továbbított közelről az üres kapuba (1-0). A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, de a második gólt nem tudták megszerezni, ehelyett az 56. percben a vendégek egyenlítettek, Haraszti Zsolt jobb oldali beadását követően a védők lemaradtak Lencse Lászlóról, aki 6 méterről a kapuba továbbított (1-1). A 71. percben Radó András tört kapura, de Lubos Hajduch szabálytalankodott ellene, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett gólra váltott (2-1). A 78. percben Margitics Andor jutott a kiállítás sorsára, majd a hajrában Fehér Zoltán is pirosat kapott, de az eredmény már nem változott, győzött a Haladás.



Mezőkövesd-Zsóry - Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Harsányi a 91. (11-esből) ill. Thian a 2., Markus a 4., Balázs az 59. percben

A mérkőzés előtt még nyeretlen kaposváriak tökéletesen kezdték a mérkőzést, a negyedik perc végén már két góllal vezettek. A 2. percben Drazsen Okuka jobb oldali beadása után Khaly Iyane Thian 8 méterről, fél fordulatból lőtt a bal sarokba (0-1). A 4. percben Thian indította a jöbbösszekötő helyén Adria-Alexandri Markust, aki 14 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). A hazaiak nehezen ocsúdtak fel a sokkból, a szünetig kialakítottak ugyan egy-két helyzetet, de szépíteniük nem sikerült. Az 59. percben már hárommal ment a Rákóczi, Stjepan Babic szabadrúgása után a lécről még kipattant a labda, de az érkező Balázs Benjámin 6 méterről a hálóba továbbított (0-3). A 90. percben az Olasz Dénes lerántásáért megítélt büntetőt Harsányi Zoltán értékesítette (a szabálytalankodó Ranilovic pirosat kapott), ezzel alakult ki az 1-3-as végeredmény.

MTK Budapest - MVM Paks 2-0 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Kanta a 47., Pölöskei a 88. percben

Az első forduló óta nyeretlen, legutóbbi öt bajnokiját egyaránt elvesztő MTK az első félidőben még nem találta a paksiak agresszív játékának ellenszerét, a második félidő elején azonban sikerült megszereznie a vezetést, Kanta József szabadrúgásból vette be a vendégek kapuját (1-0). A Paks sokat tett az egyenlítésért, de közben kinyílt hátul, így a kék-fehérek előtt is adódtak helyzetek, egyet közülük ki is használtak, a 88. percben Pölöskei Zsolt 20 méterről lőtt a jobb sarokba (2-0).



Videoton FC - KTE-Phoenix Mecano 1-0
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Ze Luis a 80. percben

A kecskemétiek érezhetően nem lettek volna elégedetlenek az egy ponttal, elsősorban a védekezésre koncentráltak, öt védővel tartották a gólnélküli eredményt. A fehérváriak nem tudták feltörni a betonvédelmet, az első félidőben egyetlen kapura tartó lövést tudtak felmutatni. A fordulás után José Gomes vezetőedző több cserével próbálta felrázni csapata támadójátékát, és végül az egyik cserejátékosa szerezte meg a győztes gólt, Gyurcsó Ádám jobb oldali beadás után Ze Luis fejelt 5 méterről a kapu közepébe (1-0). A Kecskemét nem tudott újítani a hátralévő percekben, a Videoton FC továbbra is hibátlan hazai pályán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS