Tovább tart a Vidi jó szériája, Mezőkövesden nyert a DVSC

2022. május. 03., 21:27   |    

Tovább tart a Vidi jó szériája, Mezőkövesden nyert a DVSC

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának keddi játéknapján a DVSC 1-0-ra nyert a Mezőkövesd otthonában, míg a MOL Fehérvár FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát.

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Pávkovics (45.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas (Babati, 71.), Pillár, A. Lukic, Vadnai - Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda - Drazic (Csurko, 65.), Jurina
Debreceni VSC: Gróf - Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) - Varga J., Da. Babunski - Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth P., Sós (Bódi, 52.) - Tischler (Do. Babunski, 69.)

Nem tartogatott nagy izgalmakat az első félidő, melynek során túlnyomó részt a mezőnyben folyt a küzdelem. A hazaiak és a vendégek is ritkán jutottak igazán nagy lehetőségig, ugyanakkor a védelem mindkét oldalon tett arról, hogy egyszer-egyszer helyzet alakuljon ki a kapuk előtt. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán az egyik mezőkövesdi védekezési hiba gólt eredményezett, Sós centerezését Pávkovics senkitől sem zavartatva tudta kapásból 13 méterről a jobb felső sarokba bombázni. Fordulás után jóval többet birtokolta a labdát a hazai együttes, amely a támadásokat is jobban erőltette riválisánál. A hajrá kezdetéig gólig nem, viszont kapufáig eljutott a Mezőkövesd, miközben a Debrecen arra figyelt leginkább, hogy megőrizze minimális előnyét. Az utolsó tíz percben "felborult" a pálya, a kövesdiek az egyenlítésért hajtottak, a hajdúságiak viszont sikeresen kivédekezték a hátralévő időt, így fontos győzelmet arattak.  A hajdúsági együttes két egymás utáni vereséget követően diadalmaskodott ismét, míg a kövesdiek sorozatban másodszor kaptak ki. A Debrecen ezzel nagy lépést tett az élvonalban maradás felé, igaz, matematikailag még nem biztosította be NB I-es tagságát.

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Dárdai P. (25.), Kodro (45+1.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Nego (Bese B., 91.), Rus, Stopira, Sabanov, Heister - Rúben Pinto (Alef, 87.), Zulj - Kodro, Nikolics (Petrjak, 80.), Dárdai P. (Bamgboye, 80.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Doka, Petkovic, Batik, Klemenz, Tamás K. - Pantelic (Bőle, 82.), Nagy G. (Hidi, 75.) - Jonsson (Zsótér, 60.), Traoré (Drazic, 82.), Machach (N. Lukic, 60.)

A kiesés elől menekülő Honvéd lépett fel támadólag a meccs elején, lehetőségeit azonban elhibázta. A Fehérvár nehezen találta az utat a vendégkapuig, de a 25. percben egy formás támadás végén Dárdai Pál megszerezte a vezetést. Az egyenlítés érdekében újra rákapcsoltak a fővárosiak, és Jonsson révén felső lécig is eljutottak. Ami nem jött össze az egyik oldalon, az sikerült a másikon: a hosszabbításban Kodro megduplázta a fehérvári előnyt. Fordulást követően tovább próbálkozott a Honvéd, de Traoré minden helyzetet kihagyott, így a hazaiak magabiztosan őrizték meg előnyüket a találkozó lefújásáig. A Fehérvárnak ez volt sorozatban a hetedik veretlenül megvívott bajnoki meccse, míg a fővárosiak hat kör óta nyeretlenek. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS