További építkezés az NB I-ben

2013. július. 16., 16:36   |    

További építkezés az NB I-ben

Az MLSZ Versenybizottsága csak igen indokolt esetben járul hozzá az előzetesen kisorsolt, és meghatározott menetrend módosításához. Két eset kivétel ez alól, egyrészt a nemzetközi kupaszereplés, másrészt az elavult stadionok korszerűsítési programja.

Békeidőben még soha nem kezdődött az első osztályú labdarúgó-idény ilyen léptékű fejlesztések közepette, amelyek hatalmas, már-már történelmi elmaradást hivatottak pótolni. A Magyar Labdarúgó Szövetség – és a TAO-pénzek rendszerét megteremtő állam – határozott célja a létesítményfejlesztés, amelynek gyümölcsei nemcsak a szabadidő, a grassroots és az amatőrfutball számára, hanem az NB I-es csapatok számára is drasztikus fejlődést hoznak. Íme, az OTP Bank Liga 2013-2014-es idényében szereplők stadionjainak körképe!

BUDAPEST HONVÉD: A Bozsik Stadionban rendezi a klub az Európa Liga-mérkőzéseit is, következésképpen a pálya az UEFA előírásainak is megfelel – ezen a szinten.
DVSC-TEVA: Épül az új, minden igényt kielégítő stadion az utóbbi évtized legsikeresebb csapata otthonában. A létesítmény várhatóan 2014 őszén kerül átadásra. Addig a Loki a régiben játssza hazai bajnoki és kupamérkőzéseit, a norvég Strömgodset elleni EL-visszavágót pedig Nyíregyházán rendezi.
DIÓSGYŐRI VTK: A stadion felújítás alatt van, a gyepcsere miatt a 2. és a 4. fordulóba kisorsolt két hazai mérkőzést az együttes várhatóan Nyíregyházán rendezi. A 6. és a 8. fordulóban Diósgyőrben játszik a csapat, majd a bontási munkák megkezdésével, az építési területek lezárásával csak a Tribünre és a Keleti lelátóra engednek nézőket. A várhatóan 2014 májusáig tartó felújítás három üteme a következő: 1. pályaépítés. 2. a kapuk mögötti lelátók bontása. 3. a főépület, a parkolók, az utak építése.
FERENCVÁROS: Továbbra is a Puskás Ferenc Stadionban rendezi a hazai mérkőzéseit a magyar futballtörténelem legsikeresebb csapata. Az új stadion 2014 őszére készül el.
GYŐRI ETO: A néhány éve átadott ETO Parkban rendezi a csapat a Bajnokok Ligája-mérkőzéseit. A stadion nemzetközi kupamérkőzések, válogatott találkozók megrendezésére is alkalmas.
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Felújításokat végeznek, július 30-ig a teljes gyepszőnyeget kicserélik. Mindez nem hátráltatja a csapat hazai idénykezdetét, mert a Rákóczi az első fordulóban vendégként játszik Debrecenben.
KTE-PHOENIX MECANO: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC: A stadionban az első osztály követelményeinek való megfelelés érdekében világítást szerelnek fel, felújítják az öltözőket , átépítik a főépületet, új lelátókat emelnek, kiépítésre kerül a beléptető rendszer, új parkolókat alakítanak ki. A munkák várhatóan a 4. fordulóig, augusztus 17-ig fejeződnek be. A csapat az első három fordulóban idegenben lép pályára.
MTK BUDAPEST: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
MVM PAKS: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
PÉCSI MFC-MATIAS: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
PUSKÁS AKADÉMIA FC: Épül, várhatóan 2014 tavaszára készül el a 80 százalékos készenlétben lévő, felcsúti Aranycsapat Stadion. Addig az újonc a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit, a Videotonnal ellentétes sorsolást kapott.
SZOMBATHELYI HALADÁS: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
ÚJPEST FC: A pálya alkalmas a bajnokság megkezdésére.
VIDEOTON FC: A stadion nemzetközi kupamérkőzések megrendezésére is alkalmas.

Fotó: dvsc.hu

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS