Továbbjutott a Fehérvár FC

2006. július. 27., 22:10   |    

Továbbjutott a Fehérvár FC

Bejutott az UEFA-kupa második selejtezőkörébe a Fehérvár FC. A piros-kékek a hazai pályán elért 1-0-s győzelem után csütörtökön ugyan 2-1-es vereséget szenvedtek Almatyban, de 2-2-vel, idegenben szerzett góllal továbbjutottak. Az UEFA péntek délben sorsolja a második selejtezőkör párosításait.

Sitku gólja továbbjutást ért
A fehérváriak az első találkozón Dvéri Zsolt góljával 1-0-ra győztek a Kairat ellen, így minimális előny birtokában utaztak Kazahsztánba a csütörtöki visszavágóra. A második mérkőzésen ugyan vereséget szenvedtek, de továbbléptek.

Kairat Almaty – Fehérvár FC 2-1 (0-1)
Almaty, 1000 néző
Vezette: Augustus-Viorel Constantin (Marcel Savaniu, Adrian Vidan, mindhárom román)
Kairat: Bojcsenko – Iriszmetov, Szmakov, Armatov, Boskovics – Likobabenko, Karpovics, Vurdarletov, Karpenko – Szopov, Ulesev
Fehérvár FC: Sebők Zs. – Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze – Bozsics, Farkas B. Lattenstein – Dajics, Sitku, Györök
Csere: Boskovics helyett Alijev a 46., Szopov helyett Kazirkulov az 57. illetve Györök helyett Schwarcz a 87., Sitku helyett Nagy D. és Dajics helyett Horváth F., mindkettő a 70. percben.
Gólszerző: Ulesev a 77., Szmakov (11-esből) a 88. illetve Sitku a 34. percben

Izgalmas volt a hajrá
A találkozó változatos játékot hozott, mindkét csapatnak adódtak helyzetei. Gólt azonban a fehérváriaknak sikerült szerezniük: a 34. percben kavarodás támadt a Kairat kapuja előtt, s Sitku Illés közelről a hálóba kotorta a labdát, 0-1. A gól után lendületbe jöttek a hazaiak, de az eredmény a szünetig nem változott. A második játékrészt nagyon elszántan kezdték a kazahok, rendületlenül rohamoztak, de a Fehérvár is veszélyes ellentámadásokat vezetett. A magyar csapatnak azonban nem sikerült megtartania előnyét. A 77. percben Karpenko lövésébe Ulesev tette bele a lábát, a labda így irányt változtatott, s a balra mozduló Sebők mellett a kapuba pattant, 1-1. Hatalmas nyomás nehezedett a magyar csapatra, s a fehérváriak nem is tudtak kitartani. A 88. percben Farkas Balázs buktatta Ulesevet a 16-oson belül, s a szabálytalanságért Constantin 11-est ítélt. A büntetőt Szmakov értékesítette, 2-1. A Kairat örülhetett a győzelemnek, a Fehérvár FC pedig annak, hogy 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal bejutott az UEFA-Kupa második selejtezőkörébe.
A második kör párosításainak sorsolására péntek délben kerül sor.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS