Továbbjutott a Honvéd, búcsúzott az MTK

2012. július. 12., 22:38   |    

Továbbjutott a Honvéd, búcsúzott az MTK

Az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán is nyert, míg az MTK vereségével befejezte kupaszereplését.

A Honvéd az albániai 1-0-ás sikere után hazai pályán 2-0-ra múlta felül az albán Flamurtarit, így kettős győzelemmel jutott az Európa Liga selejtezőjének második körébe. Az első félidő rendes játékidejének legnagyobb helyzetét az albánok dolgozták ki, a 35. percben Lena lőtt 18 méterről kapufát. A játékrész  hosszabbításában vezetéshez jutott a Honvéd, egy szabadrúgás után az idegenben győztes gólt szerző Vernes Richárd csúsztatott a jobb sarokba. Az 57. percben növelte előnyét a magyar együttes, Herve Christian Tchami a jobb oldalról indult meg befelé, majd a jobb felső sarokba bombázott. Az albánok erejéből ezen a meccsen sem futotta gólra, a Honvéd 3-0-ás összesítéssel jutott az EL-selejtező második körében, ahol az orosz Anzsi Mahacskala lesz az ellenfele.

Az MTK a hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után Kanta József büntetőjével az 51. percben vezetéshez jutott ugyan a Senica otthonában, a szlovákok azonban kihasználták, hogy Vadnai Dániel kiállítás miatt emberelőnybe kerültek, és a 72., valamint a 87. percben szerzett gólokkal fordítottak, 2-1-re megnyerték a meccset, ezzel bejutottak a következő körbe.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágók:
Budapest Honvéd–Flamurtari 2–0 (1–0)
Gólszerző: Vernes a 45., Tchami az 57. percben
Továbbjutott a Honvéd, 3–0-ás összesítéssel

Senica - MTK Budapest 2-1 (0-0)
Gólszerző: Blackburn a 72., Kalabiska a 87., ill. Kanta az 51. percben
Továbbjutott a Senica 3-2-es összesítéssel


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS