Továbbjutott az Európa Ligában a Videoton

2012. augusztus. 09., 22:53   |    

Továbbjutott az Európa Ligában a Videoton

A fehérváriak háromgólos győzelmet arattak a Gent otthonában.

A Videoton a belga Gent otthonában lépett pályára az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában. A székesfehérvári mérkőzést a magyar együttes 1-0-ra megnyerte, az idegenbeli visszavágón pedig bravúros, 3-0-ás győzelmet aratott.

Pedig a meccs nem úgy kezdődött, hogy magabiztos magyar győzelem lesz a vége, az első 10 percben a házigazdák több nagy helyzetet is kihagytak. A Videoton ezzel szemben élt a kínálkozó lehetőséggel, és a 13. percben Filipe Oliveira egy kontra végén bevette a hazaiak kapuját. A vezető gól után a belgák folytatták a helyzetek elpuskázását, így nem sokat értek mezőnyfölényükkel, míg a Videotonnak feküdt a kontrajáték, és a 68., valamint a 71. percben Nikolics Nemanja révén három gólra növelte az előnyét, végleg eldöntve a továbbjutást. A hazaiak nehezen viselték, hogy kiesésre álltak, a 63. és a 85. percben is piros lapot kapott egy-egy játékosuk, így végül a szépítésre sem futotta erejükből.

A Videotonnak még egy riválist kell felülmúlnia az Európa Liga csoportkörébe való bejutáshoz, a fehérváriak következő ellenfelére a pénteki sorsoláson derül fény.

Európa Liga selejtező, 3. forduló, visszavágó
Gent - Videoton 0-3 (0-1)
Gólszerző: Oliveira a 13., Nikolic a 68., Nikolic a 71. percben
Továbbjutott a Videoton 4-0-ás összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS