Továbbjutott, egy lépésre a BL-től a Ferencváros

2021. augusztus. 10., 22:23   |    

Továbbjutott, egy lépésre a BL-től a Ferencváros
Fotó: MTI (archív)

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően kedden 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában. A zöld-fehérek a svájci Young Boys együttesével játszanak a BL-főtáblára kerülésért.

Eredmény, BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Slavia Praha (cseh)-Ferencváros 1-0 (1-0)
Gólszerző: Masopust (36.)
Piros lap: Civic (84.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 2-1-es összesítéssel.

Slavia Praha: Kolár - Bah, Holes, Kacharaba, Dorley - Hromada (Traoré, 65.), Stanciu - Masopust (Musa, 75.), Schranz (Plavsic, 65.), Olayinka (Sima, 16.) - Tecl (Kuchta, 65.)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a szünetben), Civic - Laidouni - Botka (Zsubkov, 77.), Nguen (R. Mmaee, 67.), Haratyin, Zachariassen (Somália, 71.), - Uzuni

A visszavágót az első meccsen aratott 2-0-s sikerrel várták a zöld-fehérek, a prágai találkozón a házigazda Slavia gyorsan mezőnyfölényre tett szert, így a játék javarészt a magyar csapat térfelén zajlott. Az első félóra legnagyobb lehetősége mégis a ferencvárosi Nguen Tokmac előtt adódott kontrából. A prágaiak egy szélső megindulás utáni jó centerezésből megszerezték a vezetést, egyben a szépítést a párharcban. A fordulást követően is jelentős labdabirtoklási fölényben játszott, és változatlan elánnal támadott a Slavia, többször a kapuja elé szorította a magyar bajnokot, amely Civic öt percen belül kapott két sárga lapja miatt emberhátrányban futballozott a hajrában. Dibusz kapuját azonban újabb lövéssel már nem tudták bevenni, így a Ferencváros jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe. A továbbjutó magyar bajnokra a svájci bajnok Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte a kolozsvári CFR Cluj együttesét, és 4-2-re megnyerte a párharcot. A két csapat a jövő héten, Svájcban játssza le a párharc első meccsét. A továbbjutó a Bajnokok Ligája, míg a másik csapat az Európa Liga csoportkörében folytathatja majd a nemzetközi kupaszereplését. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS