Továbbra is fej-fej mellett a Debrecen és az MTK

2008. május. 17., 22:20   |    

Továbbra is fej-fej mellett a Debrecen és az MTK

A Soproni Liga 28. fordulójának szombati meccsein mindkét, a bajnoki címre esélyes csapat magabiztosan nyert, így még mindig teljesen nyílt a versenyfutás az MTK, és a Debrecen között.

Szünet után hengerelt a Loki

DVSC-TEVA - FC Fehérvár 3-0 (0-0)
Vezette: Bede Ferenc (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Huszák a 49., Czvitkovics az 57., Kouemaha a 89. percben

A fehérváriak az első félidőben egyenrangú partnerei voltak a Debrecennek, a mérkőzés első felében nem is született gól. A Loki azonban a második negyvenöt percben magasabb sebességfokozatba kapcsolt, és felülmúlta vendégeit. A 49. percben Huszák Tamás jó húsz méterről bombázott a bal felső sarokba (1-0), majd nyolc perccel később Czitkovics Péter a bal oldalról éles szögből, szabadrúgásból vette be a piros-kékek kapuját (2-0). Ezután is lendületben maradt a hazai együttes, és a 89. percben Dorge Rostand Kouemaha közelről emelt a sérülés miatt cserét kérő Sebők Zsoltot váltó Németh Viktor kapujába (3-0). A Debrecen nem hibázott, s továbbra is van esélye bajnoki címének megvédésére.

Félidőnként egy gól

Gabona Trans-Kaposvár - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Iványi István)
Gólszerző: Alves a 43., Miskolczi a 70. percben
Kiállítva: Cséke a 78. percben

A nagy küzdelmet hozó mérkőzésen a kaposváriak voltak aktívabbak, s az első játékrész finisében vezetéshez is jutottak. A 43. percben Andre Alves majd' 30 méterről bombázott a vendégek kapujának bal felső sarkába (1-0). A második félidőben a szívósan támadó Nyíregyháza egyenlített, a 72. percben Miskolczi László 22 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-1). A 78. percben emberhátrányba kerültek a nyírségiek, Cséke György buktatta Alvest, amiért piros lapot kapott. Ettől némiképp csökkent a vendégek lendülete, s bár a kaposváriak ekkor mindent megpróbáltak, hogy megszerezzék a győztes gólt, ez nem sikerült nekik, a csapatok megosztoztak a pontokon.

Simon Attila mesterhármast lőtt

Diósgyőri VTK - Paksi FC 3-3 (0-2)
Vezette: Németh Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Simon A. a 49., Simon A. az 58., Simon A (11-esből) a 82. illetve Böde a 31., Tököli (11-esből) a 40., Tököli a 69. percben

A meccs első időszaka egyenlő erők küzdelmét hozta, ám a 31. percben Hanák Viktor passza után Böde Dániel 10 méterről fejelt a hazaiak kapujába (0-1). Kilenc perccel ezután már két góllal vezetett a Paks, Szélpál Tamás buktatta Báló Tamást a diósgyőri 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Tököli Attila értékesítette (0-2). A 49. percben jött a szépítés, Simon Attila 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-2), majd kilenc perccel később ismét a diósgyőri csatár villant, ezúttal négy lépésről kotorta a hálóba a labdát (2-2). Ezután ismét a Paks, s megint Tököli következett, a támadó a 16-os vonaláról lőtt a kapuba (2-3), Simon azonban megállíthatatlan volt, s megint egyenlített. A 82. percben Éger László kezezett, s a megítélt büntetőből Simon megszerezte harmadik gólját is a meccsen (3-3).

Pontot ért a századik gól

ZTE FC - REAC 3-3 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Zatara a 75., Kapcsos (öngól) a 77., Waltner a 93. illetve Somorjai a 27., Somorjai a 73., Kovács B. a 85. percben

A ZTE próbálta áttörni a szervezetten futballozó REAC védelmét, ám nem járt eredménnyel, sőt: a vendégek szereztek vezetést. A 27. percben Tóth Zoltán elvesztette a labdát saját kapuja előterében, Somorjai Tamás pedig 14 méterről a kapu bal oldalába helyezett (0-1). Ezután lendületes rohamokba kezdett a zalai gárda, de a vendégek védelme nem ingott meg, sőt: a 73. percben Somorjai megszerzte második gólját is (0-2). A 75. percben azonban Imad Zatara lőtt 15 méterről a vendégek kapujába (1-1), s két perccel ezután már egyenlített is a Zalaegerszeg, a labda a REAC-os Kapcsos Vince fejéről pattant a gólvonal mögé (2-2). A vendégek reményei a 85. percben ismét szárba szökkentek, Kovács Balázs ugyanis egy 16 méteres lövéssel vezetést szerzett (2-3), ám a 93. percben Waltner Róbert mégis pontot mentett: közelről a kapu bal oldalába fejelt - a csatár ezzel századik bajnoki gólját szerezte meg (3-3).

Nem ingott meg az MTK

MTK Budapest - FC Tatabánya 5-1 (2-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Pollák a 9., Pintér Á. a 42., Kanta J. a 48. Kanta J. a 81., Urbán a 83. illetve Lázár a 25. percben

A vendéglátók már a kilencedik percben előnybe kerültek, Pátkai Máté átadásából Pollák Zoltán közelről vette be a kaput (1-0). A Tatabánya azonban becsülettel küzdött és egyenlített is: a 25. percben Farkas Viktor lövése ugyan kipattant Végh Zoltánról, de Lázár Zsolt közelről a hálóba passzolt (1-1). Az MTK még a szünet előtt ismét előnybe került, a 42. percben Pintér Ádám 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1). A 48. percben tovább növelte előnyét a fővárosi csapat, Kanta József 17 méterről, szabadrúgásból lőtt a hálóba (3-1). A 81. percben Szabó Ádám beadása után Kanta talált a kapuba (4-1), majd a kék fehérek három perccel később a kegyelemdöfést is megadták a Tatabányának: Urbán Gábor 12 méterről helyezett a bal felső sarokba (5-1). Az MTK tehát nem ingott meg, s két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is az élen áll.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS