Továbbra is hibátlan a Debrecen és a Győr

2011. augusztus. 20., 22:11   |    

Továbbra is hibátlan a Debrecen és a Győr

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján a DVSC-TEVA a Lombard Pápa otthonában nyert, a Győr Pakson szerezte meg a három pontot. A címvédő Videoton elvette a Pécs veretlenségét.

Kimaradtak a pápai helyzetek, győzött a Loki

 

Lombard Pápa Termál FC - DVSC-TEVA 0-2 (0-1)

Vezette: Oláh Gábor (ifj. Tóth Vencel, Farkas Balázs)

Gólszerző: Bódi a 44., Nikolic a 60. percben

 

A Lombard az első félidőben több alkalommal is megszerezhette volna a vezetést, de hiába alakította ki sorozatban helyzeteit, gólt a félidő hajrájában a vendégek lőttek: a 44. percben Szakály Péter indította Bódi Ádámot, aki 7 méterről vette be Szűcs Lajos kapuját (0-1). A 60. percben kettőre növelte előnyét a DVSC: Ramos indítása után Stevo Nikolic lépett ki a védők között, és 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2). A pápaiak kétgólos hátrányban is kialakítottak néhány kecsegtető helyzetet, ezen a napon azonban a kapu előtt semmi sem jött össze Véber György játékosainak, így a DVSC megszerezte mindhárom pontot.

 

 

Fölényesen nyert a címvédő

 

Videoton FC - Pécsi MFC 4-1 (2-1)

Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Alves (11-esből) a 17., Elek a 25., Brandao a 69., Nikolic a 89., ill. Pintér a 23. percben

 

A találkozó elején a fehérváriak enyhe fölényben játszottak, de helyzetekig nem jutottak el. A 17. percben Nenad Todorovic kezezése után büntetőhöz jutott a házigazda együttes, a tizenegyest Andre Alves váltotta gólra (1-0). Hat perccel később egyenlítettek a vendégek, Pintér Attila 19 méterről elvégzett szabadrúgása után Alvaro Brachiról pattant a kapuba a labda (1-1). Újabb két perccel később visszaszerezte az előnyt a Videoton, Alves indítása után Filipe Oliveira indult meg a kapu felé a jobb oldalon, pontosan adott középre, Elek Ákos pedig a kapu közepébe fejelt (2-1). A szünetig a hazaiak szerezhettek volna újabb gólokat, de Dibusz Dénes több nagy védéssel megakadályozta őket ebben a törekvésükben. A fordulás után is a fehérváriak maradtak támadásban, és a 69. percben megduplázták előnyüket, Brandao iramodott meg a jobbösszekötő helyén, majd hat méterről a bal sarokba lőtt (3-1). A Videoton a hajrában is futószalagon alakította ki a lehetőségeket, ezek közül egyet sikerült is értékesítenie, a 89. percben Gosztonyi András indítása után Nemanja Nikolic elhúzta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt (4-1), beállítva a végeredményt.

 

 

Hatodik egygólos győzelmét aratta az ETO

 

MVM Paks - Győri ETO FC 1-2 (0-1)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Viszokai László, Márton Zsolt)

Gólszerző: Montvai a 91., ill. Völgyi a 40., Pilibaitis a 84. percben

 

Az öt forduló után 15 ponttal álló győriek Pakson is bizonyították, hogy eddigi egygólos sikereik nem a szerencsén múltak. Bár az első félórában a hazaiak veszélyesebbek voltak, gólt nem szereztek, csak egy kapufáig jutottak. A 40. percben az ETO szerzett vezetést, Koltai Tamás átadását követően Völgyi Dániel 14 méterről lőtt a léc alá (0-1). A második félidő paksi lehetőségekkel indult, az ETO védői több alkalommal is az utolsó pillanatban tudtak menteni. A 84. percben Koltai távoli lövését Csernyánszki Norbert még védte, a szöglet után azonban Linas Pilibaitis fejesét követően már utat talált a hálóba a labda (0-2). A Paks a 91. percben Montvai Tibor révén szépített ugyan, de az egyenlítés elmaradt, így az ETO megőrizte hibátlan mérlegét.

 

 

Három büntetővel nyert a Siófok

 

BFC Siófok - Kaposvári Rákóczi 3-1 (2-1)

Vezette: Takács János (Demeter János, Tóth István)

Gólszerző: Melczer a 25., a 28., a 64. (mindhármat 11-esből), ill. Bank a 18. percben

Kiállítva: Okuka a 31., Bank a 64. percben

 

A mérkőzés első helyzetéből a Kaposvár megszerezte a vezetést, Bank István 17 méterről bombázott a hazai kapuba (0-1). A 25. percben Drazen Okuka szabálytalanságát követően tizenegyeshez jutott a Siófok, Melczer Vilmos nem hibázott, a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Három perccel később ismét büntetőhöz készülődhettek a hazaiak, ezúttal egy kezezés miatt ítélt tizenegyest a játékvezető, Melczer most a bal alsó sarkot választotta, és megszerezte a vezetést csapatának (2-1). A Kaposvár nem sokkal később Okuka kiállítása miatt emberhátrányba került, de Milan Peric révén így is egyenlíthetett volna, Milinte Árpád azonban nagy védéssel hárított, s a szünetig maradt az egygólos hazai előny. A 64. percben Bank vágta fel Haraszti Zsoltot a 16-oson belül, a vendégek gólszerzője piros lapot kapott, Melczer pedig harmadik büntetőjét is értékesítette (3-1). A hajrában a Kaposvár nyolc mezőnyjátékossal is támadott, de eredménytelenül, a Siófok otthon tartotta a három pontot.

 

 

Megszakadt a Honvéd jó szériája

 

Kecskeméti TE-Ereco - Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Gyurcsó a 38., Litsingi a 47., Foxi a 83., ill. Danilo (11-esből) a 7. percben

 

A zsinórban négy bajnokit nyerő Honvéd a 7. percben Kecskeméten is vezetéshez jutott, a Danilo buktatásáért megítélt büntetőből a sértett volt eredményes (0-1). A gól után átvette az irányítást a Kecskemét, és a 38. percben megszerezte az egyenlítő találatot is, Gyurcsó Ádám cselezgetett a jobbösszekötő helyén, majd jó 20 méterről kilőtte a bal sarkot (1-1). Egy perc múlva Gyurcsó kapufát is lőtt, gól viszont csak a fordulás után esett, ekkor Vladan Savic lövését Kemenes Szabolcs csak kiütni tudta, az érkező Litsingi pedig 5 méterről a hálóba helyezett (2-1). A 83. percben bebiztosította győzelmét a Kecskemét, Bori Gábor bal oldali beadása után Kethevoama Foxi állította be a 3-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS