Fordított a Fradi, lendületben maradt a Mezőkövesd

2018. március. 17., 19:25   |    

Fordított a Fradi, lendületben maradt a Mezőkövesd

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a mezőkövesdiek 3-2-re győztek a DVSC otthonában, és hosszú idő után elkerültek a kiesőzónából. A Honvéd az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzte le a Haladást, a Videoton FC nehezen győzte le a Balmazújvárost.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Könyves (16.), Szatmári (81.), illetve Koszta (36. - tizenegyesből), Bognár (41.), Farkas (55.)
Sárga lap: Kinyik (40.), Tőzsér (43.), illetve Hudák (9.), Tóth B. (40.), Vadnai (86.)

DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna - Varga K., Jovanovic (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, 46.), Bódi - Könyves, Takács (Tabakovic, 59.)

Mezőkövesd:Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Szalai, 84.), Bognár, Tóth B. (Misák, 45.) - Koszta (Novák, 68.)

Helyzetek nélküli első negyedóra végén szinte a "semmiből" szerzett vezetést a DVSC. A gól azonban mintha a hazai együttest zavarta volna meg, a folytatásban ugyanis a vendégek átvették az irányítást, és egyre nagyobb fölényüket gólokra is váltották, így a szünetig fordítottak. A második játékrész elején tovább növelte előnyét a kiesés elől menekülő Mezőkövesd. A debreceniek kétgólos hátrányban aztán elkezdtek focizni, egyre nagyobb fölénybe kerültek, az utolsó negyedórában szinte kapujuk elé szegezték a vendégeket, ám csak szépíteni tudtak.

 

Paksi FC-Újpest FC 0-0
Sárga lap: Hahn (43.), Haraszti (45+1.), Kecskés (71.), Gévay (75.), illetve Novothny (40.)

Paks: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K., Kecskés, Bertus - Haraszti (Simon A., 83.), Hahn (Simon M., 83.), Bartha

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Simon K. (Balázs B., 73.), Nagy D. (Zsótér, 67.), Obinna - Novothny (Tischler, 85.)

A hideg, szeles, esős időjárás miatt alig néhány száz néző lézengett a stadionban, ahol a vendégek gyakorlatilag az első perctől kezdve letámadták riválisukat. Az Újpest játszott mezőnyfölényben az első félidőben, és Simon Krisztián révén két nagy lehetőséget is elpuskázott. A fordulást követően Simonhoz hasonlóan Novothny Soma is csak a kapufát találta el, előbbi bő negyedórával a vége előtt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A paksiaknak a 77. percig kellett várniuk az első nagy lehetőségükre várniuk, de a lila-fehérekhez hasonlóan ők is csak a kapufát találták el, így maradt a gól nélküli döntetlen.


Vasas-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Berecz (71.), illetve Brkovic (94.)
Sárga lap: Nagy T. (47.), Joannidisz (53.), Kocsis G. (57.), Sesztakov (59.)

Vasas: Nagy G. - James, Vaskó, Benes - Egerszegi, Vida, Berecz, Hangya - Barczi (Laczkó, 92.), Pavlov (Ferenczi, 88.), Remili (Vogyicska, 76.)

Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T. (Tamás M., 58.), Lipták, Brkovic, Sesztakov - Vela (Szarka Á., 81.), Kocsis G., Hasani, Óvári - Bacsa (Joannidisz, a szünetben), Ugrai

Mezőnymunka és sok taktikai szabálytalanság, viszont kevés helyzet jellemezte az első félidőt, amelynek elején a vendégek voltak határozottabbak, a közepétől azonban a hazaiak akarata érvényesült. A 71. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, de Berecz Zsombor góljához kellett a miskolci kapus, Antal Botond hibája is. A Vasas a hajráig biztosan őrizte minimális előnyét, ám a DVTK a négyperces hosszabbítás utolsó percében egyenlített: Dusan Brkovic egy szabadrúgás után fejjel volt eredményes. A DVTK-nak nem sikerült ugyan győznie, de a Vasas ellen így is 2016 decembere óta veretlen, a mostani döntetlen mellett azóta háromszor legyőzte az angyalföldieket.


Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Bobál (42.), Danilo (93.), illetve Jagodics (61.)
Piros lap: Halmosi (78., kispadról)
Sárga lap: Nagy G. (35.), Baráth (68.), Bobál (77.), illetve Halmosi (30., 78.), Rabusic (58.)

Budapest Honvéd: Gróf - Ikenne-King (Holender, 65.), Heffler, Baráth, Bobál, Kukoc (Lukács, 88.) - Nagy G. (Danilo, 80.), Banó-Szabó, Gazdag - Eppel, Lanzafame

Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak, Jagodics - Pinte (Mészáros, 56.), Rácz, Németh (Grumic, 84.), Halmosi (Kovács L., 60.) - Rabusic

Az első félidőben a Honvéd birtokolta többet a labdát, de mezőnyfölénye nem jelentkezett gólhelyzetekben, csak többnyire veszélytelen támadásokban és próbálkozásokban nyilvánult meg. A szünet előtti hajrában Bobál fejesgóljával mégis vezetést szerzett a kispesti csapat. A folytatásban lendületesebb futballt mutatott a Haladás, de Gróf bravúrja miatt eleinte nem tudott egyenlíteni, bő negyedóra elteltével azonban Jagodics szép csúsztatása már utat talált a kapuba. A gól után ismét a kispestiek vették át a játék irányítását, ám mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt. A vendégeknél Király remekelt a kapuban, míg a hazaiakat a kapufa mentette meg egy szabadrúgást követően. Amikor már úgy tűnt, hogy marad a pontosztozkodás, akkor a csereként beállt Danilo kapott labdát a bal oldalon, majd kilőtte a hosszú sarkot, így végül a kispestiek otthon tartották a három pontot. A mérkőzés során Halmosi Péter sárga lapott kapott a pályán, majd lecserélése után a kispadon is, így kiállította a bíró, de emiatt emberhátrányba nem került a szombathelyi együttes.


Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (0-0)
Gólszerző: Juhász R. (84.)
Sárga lap: Huszti (76.), M. Scepovic (85.), illetve Andric (53.), Rus (85.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov (Kovács I., 68.), Hadzic, Pátkai (Huszti, 60.) - Lazovic - S. Scepovic, M. Scepovic (Varga J., 86.)

Balmazújváros: Horváth L. - Póti, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda S., Sigér, Maisuradze (Zsiga, 86.), Haris - Sindagoridze (Arabuli, 61.), Andric (Rudolf, 74.)

Az első félórában a hazaiak birtokolták többet a labdát, fölényükre jellemző volt, hogy a Balmazújváros alig lépte át a félpályát. Ezt követően kiszabadultak a vendégek a szorításból, de igazi gólhelyzet csak a Videoton FC előtt adódott az utolsó percben: egy sarokrúgás után Marko Scepovic két méterről az előtte fekvő védőbe lőtt. A második félidő elején aktívabban kezdett a Balmazújváros, de nem tartott sokáig a lendületük. A fehérváriak elkeseredetten harcoltak a győzelemért, de veszélyt csak a vendégek kontratámadásai hordoztak magukban. Mégis a Videoton szerezte meg a vezetést, miután Juhász Roland fejjel volt eredményes. Mint utóbb kiderült, a csapatkapitány gólja győzelmet eredményezett a hazaiak számára. A meccs 60. percében a fehérváriaknál pályára lépett Huszti Szabolcs, aki 4679 nap elteltével tért vissza az NB I-be, legutóbb 2005. május 26-án a Budapest Honvéd-Ferencváros találkozón játszott a magyar élvonalban.

Ferencváros–Puskás Akadémia 3–1 (1–1)
Gólszerzők: Otigba (39.), Blazic (88.), Böde (92.), illetve Henty (24.)
Piros lap: Paintsil (37.), illetve Henty (81.)
Sárga lap: Moutari (32.), Paintsil (35., 37.), Böde (73.), Nagy D. (80.), illetve Knezevic (35.), Zsidai (36.), Henty (71., 81.), Radó (75.), Perosevic (85.)

Ferencváros:  Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriarán (Nagy D., 70.) - Varga R. (Szpirovszki, a szünetben), Paintsil, Moutari (Lovrencsics B., 84.) - Böde

Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Klinar, Hegedűs J., Heris, Trajkovszki - Zsidai (Mevoungou, 51.) - Molnár G. (Perosevic, 62.), Márkvárt, Knezevic, Radó (Latifi, 77.) - Henty

 A Puskás Akadémia jól megszervezte a védekezését, második veszélyes kontráját pedig Ezekiel Henty révén gólra váltotta a 24. percben. A ferencvárosiak hiába irányították a játékot, akcióból nem, csak rögzített szituációkból tudtak helyzetet kialakítani. A szünet előtt Josep Paintsil két perc alatt két sárga lapot kapott, így létszámhátrányba került a házigazda, amely azonban a 39. percben egyenlített. A válogatott keretben először számításba vett Otigba Kenneth ferencvárosi karrierjének első gólját szerezte. A szakadó havas eső miatt egyre mélyebbé vált a talaj, a szünet után még több volt a játékosok között a fizikai kontaktus. A hangulat ettől egyre feszültebb lett, a felcsúti gólszerző, Henty a hajrához érve megkapta második sárga lapját, így a létszám is kiegyenlítődött. A 88. percben a hazaiak Miha Blazic fejesével átvették a vezetést, Böde Dániel pedig a hosszabbításban biztosította a listavezető újabb sikerét. Az őszi két 1-1-es döntetlent követően a Ferencváros először nyert a Puskás Akadémia ellen a szezonban, Thomas Doll vezetőedzője bajnoki mérkőzésen először nyert Pintér Attila irányította csapat ellen. A FTC pályaválasztóként továbbra is veretlen a szezonban - két döntetlen mellett tizedszer győzött, sorozatban kilencedik alkalommal -, otthon tavaly április 15. óta nem kapott ki, veretlenségi sorozata már 15 találkozó óta tart.



 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS