Továbbra is nyeretlen a Ferencváros és az Újpest

2011. augusztus. 28., 13:00   |    

Továbbra is nyeretlen a Ferencváros és az Újpest

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros a Vasastól, az Újpest az éllovas DVSC-től szenvedett vereséget.

A Ferencvárosnak semleges pályán sem megy

 

Vasas-Híd - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Vámos Tibor, Berettyán Péter)

Gólszerző: Kovács a 4., Bárányos a 68. percben

 

A két nyeretlen fővárosi csapat, a Vasas és a Ferencváros derbijét a Puskás Ferenc Stadionban rendezték meg. Az angyalföldiek már a 4. percben vezetéshez jutottak, Bárányos Zsolt szabadrúgását követően Kovács Gábor talált közelről a léc alá (1-0). A gól után a Ferencváros volt aktívabb, de hiába alakított ki nagy helyzeteket, azokat kivétel nélkül el is hibázta. A fordulás után is a zöld-fehérek támadtak, gólt azonban ismét a Vasas szerzett: a 68. percben Ferkó Csaba lövését követően Jova Levente védett, de a kipattanó labda Sváb Dánielről Bárányos Zsolt elé pattant, aki az üres kapuba passzolt (2-0). A Ferencváros a hajrában is elpuskázta a lehetőségeit, így a Vasas megszerezte a három pontot.

 

 

Hibátlan maradt a DVSC

 

DVSC-TEVA - Újpest FC 3-2 (1-1)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Viszokai László)

Gólszerző: Bódi 22., Yannick a 49., Coulibaly a 63., ill. Egerszegi 37., Simon a 74. percben

 

 

A forduló előtt a tabellán hibátlan teljesítménnyel élen álló Debrecen a még nyeretlen Újpestet fogadta, és a találkozó úgy kezdődött, ahogy arra a két csapat eddigi szereplése alapján számítani lehetett. A debreceniek birtokolták többet a labdát, az első komolyabb helyzetre azonban 22 percet kellett várni. Ekkor Adamo Coulibaly indítása után Rezes László adott középre, a védők röviden szabadítottak fel, Bódi Ádám pedig 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A 37. percben egyenlített az Újpest, egy szöglet után Egerszegi Tamás 11 méterről lőtte ki a jobb sarkot (1-1). A fordulás után gyorsan visszavette előnyét a hazai csapat, Coulibaly beadása után Yannick talált a kapuba (2-1). A 63. percben megduplázták előnyüket a házigazdák, ezúttal Yannick volt az előkészítő, Coulibaly pedig a befejező, a támadó kapáslövését követően a labda egy védőn megpattanva került a hálóba (3-1). A végeredmény a 74. percben alakult ki, ekkor Kabát Péter passzolt Simon Krisztiánhoz, aki 14 méterről a jobb sarokba lőtt (3-2).

 

 

Kétszer egyenlített a Kecskemét

 

Haladás Sopron Bank - Kecskeméti TE 2-2 (1-1)

Vezette: Vad II László (Kispál Róbert, Ring György)

Gólszerző: Vujovics a 18., Balogh (öngól) a 73., ill. Bertus a 19., Mohl a 78. percben

 

Az első negyedórában a vendégek kapusának akadt több dolga, kétszer is megakadályozta a szombathelyi vezetést, a 18. percben azonban már ő sem tudott hárítani: Kenesei Krisztián lövését követően Németh Gáborról kipattant a labda Goran Vujovics pedig az öt és feles bal sarkától a hálóba továbbított (1-0). Egy perccel később egyenlített a Kecskemét, Franci Litsingi beadása után a labda Bertus Lajos elé került, aki 5 méterről a kapu közepébe helyezett (1-1). A szünetig a hazaiak csak lesgólig jutottak, a 73. percben azonban megszerezték a vezetést: Kenesei 20 méterről, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a labda Balogh Béláról saját kapujába pattant (2-1). A 78. percben ismét egyenlő volt az állás, Mohl Dávid 25 méterről próbálkozott egy kapura lövéssel, a labda a bal sarokba vágódott (2-2). A hajrában Németh még bemutatott két védést, ezzel az eredmény már nem változott, a Kecskemét egy ponttal zárta szombathelyi fellépését.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS