Továbbra is veretlen az FTC

2020. december. 05., 18:40   |    

Továbbra is veretlen az FTC

A zalaiak két elveszített bajnoki találkozó után diadalmaskodtak újra, míg a Mezőkövesd sorozatban ötödik idegenbeli összecsapásán maradt nyeretlen. Hiába egyenlített a DVTK, a Ferencvárosé lett a három pont. A Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott otthon a Kisvárdával az OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Zalaegerszegi TE–Mezőkövesd-Zsóry FC 3–0 (2–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)
sárga lap: Könyves (2.), Zimonyi (25.), Tajti (41.), illetve Besirovic (41.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó (Gergényi, 85.), Favorov, Sankovic, Tajti (Tanasin, 64.), Bedi – Könyves (Babati, 77.), Zimonyi (Vass P., 64.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles (Vutov, a szünetben), Pillár, Katanec – Besirovic (Szerderov, a szünetben), Berecz, Cseri (Vajda S., 83.), Vadnai – Jurina (Martic, a szünetben), Nagy D. (Barczi, 60.)

Szinte eseménytelenül telt el a mérkőzés első 15 perce, majd az élvonalban ezen a meccsen bemutatkozó Zimonyi Dávid juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Mezőkövesd nem igazán tudott mit kezdeni a szervezetten futballozó zalaiakkal, akik a félidő hajrájában megduplázták előnyüket.

Pintér Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével próbálta meg frissíteni a kövesdi együttest, ez annyiban sikerült, hogy huzamosabb ideig a vendégek játszottak kapura veszélyesebben. A helyzetekből azonban gólt nem tudott szerezni a Mezőkövesd, a hajrá kezdetén pedig a ZTE harmadszor is eredményes volt, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 1–3 (1–2)
Diósgyőri Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
 gólszerzők: Rui Pedro (15., 11-esből), illetve Baturina (6.), Zubkov (18.), Uzuni (66.)
 sárga lap: Rui Pedro (30.), Hasani (43.), Sesztakov (47.), Grozav (54.), Hegedűs (57.), illetve Haratin (26.), Lovrencsics (53.), Frimpong (63.), Uzuni (87.)

DVTK: Antal – Polgár, Karan, Hegedűs (Orosz, 92.) – Sesztakov (Vági, 73.), Márkvárt, Max, Memolla – Hasani, Grozav (Makrai, 81.), Rui Pedro (Szűcs, 73.)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Kovacevic, Frimpong, Heister (Botka, 70.) – Laidouni (Vécsei, 70.), Haratin (Szomália, 65.) – Mak, Boli, Zubkov (Uzuni, 64.) – Baturina (Skvarka, 83.)

Gyorsan vezetést szerzett a Ferencváros, kevés érintéssel jutott el a DVTK kapujához, és egy pontos beívelésre Baturina jól érkezett. Nem sokkal később összejött az egyenlítés a hazaiaknak: előbb Rui Pedro egyedül tört kapura, de Dibusz nagy bravúrral védett, majd pár másodperc múlva Haratin megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Rui Pedro értékesítette.

Többet kezdeményezett a Ferencváros, de nem alakított ki sok helyzetet, amikor viszont komoly gólszerzési lehetősége adódott, azzal élt is, így Zubkov jóvoltából megint előnybe került. A Diósgyőr eleinte  kontrákkal próbálkozott, majd a játékrész második felében többet birtokolta a labdát, de helyzet ekkor már egyik oldalon sem adódott.

A második félidő első negyedórájában sok volt a sárga lapos szabálytalanság, nem alakult ki folyamatos játék, aztán egy-két percen belül többször is gólt szerezhetett volna az FTC, amely azonban az első kettős cseréje után döntötte el a mérkőzést, a frissen beállt Uzuni révén.

Szerhij Rebrov igyekezett pihentetni csapatát a keddi, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésre, erre utalt a kezdőcsapat összeállítása, majd a sok csere a második félidőben. A DVTK próbálkozott a hátralévő időben, de nem változott az eredmény, pedig mindkét oldalon voltak még nagy helyzetek. A Ferencváros a döntő pillanatokban hatékonyabbnak bizonyult, így célját elérve készülődhet a következő feladatra.

Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good FC 0–0
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Antal P.
sárga lap: Mance (72.), Baluta (92.), illetve Rubus (72.), Navratil (74.)
    
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Urblík (Plsek 61.), van Nieff (Baluta 76.) – Slagveer (Komáromi 61.), Knezevic, Kiss T. (Tamás N. 83.) – Mance (Vanecek 76.)
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navratil (Jelena 72.), Bumba (Horváth Z. 77.), Sassá (Karaszjuk 92.) – Camaj (Zlicic 77.)

A bajnokságban harmadik helyen álló Kisvárda kezdte jobban a mérkőzést. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a Puskás Akadémia csak a félidő végéhez közeledve tudott veszélyes lenni a kisvárdai kapura.

Fordulást követően felpörgette a tempót és átvette a játék irányítását a felcsúti gárda, miközben a Kisvárda teljesítménye visszaesett, csak elvétve jutott el a hazai kapuig. A Puskás Akadémia küzdött a győztes gólért, de a vendégek magabiztosan megőrizték a döntetlent, amely azt jelenti, hogy továbbra is a dobogó legalsó fokán állnak a bajnokságban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS