Továbbra sem megy a Haladásnak, javulófélben a Balmazújváros

2017. november. 06., 10:50   |    

Továbbra sem megy a Haladásnak, javulófélben a Balmazújváros

Huszonegy gól esett a fordulóban, ebből hat az első félidőkben. A Ferencváros rangadót nyert, de a Videoton FC így is visszaelőzte. Megszakadt a DVSC közel háromhónapos veretlenségi sorozata. A Balmazújváros vendégként a legutóbbi két meccsén győzött, idegenben az eddigi nyolc meccséből csak hármat veszített el. A Bp. Honvéd három elveszített mérkőzés után nyert ismét a Bozsik Stadionban. A 15. forduló érdekességei.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VSC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanović (84.)

– A szezon eddigi nézőcsúcsát hozta a találkozó, közel húszezren voltak a Groupama Arénában, köztük 6-700 debreceni.
– Ritkaság, hogy egy csapat rangadót nyer, de ezzel is elveszti első helyét, rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyre csúszott vissza a Ferencváros.
– A két csapat a negyedik mérkőzést vívta egymás ellen, ez volt az első, amelyen gól, gólok születtek három 0-0 után.
– A zöld-fehérek a legutóbbi nyolc fordulóban 22 pontot szereztek. Az első hétben csak tízet.
– A Groupama Arénában a legutóbbi öt mérkőzésükön százszázalékosok maradtak. 
– Varga Roland szeptember 30. óta az első bajnoki gólját szerezte, 13 találattal vezeti a góllövőlistát. Priskin Tamásnak ez a negyedik gólja volt az OTP Bank Liga őszi idényében. 
– A Debrecen augusztus 12. óta először veszített bajnoki mérkőzést, Bódi Ádám a visszaigazolása óta először volt vesztes csapatban. Aleksandar Jovanović a második gólját érte el a szezonban.

VIDEOTON FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Lazovics (7., 66.), Henty (16.), Scsepovics (36.)

– A Videoton FC korábban a mérkőzések hajrájában szerezte góljai többségét. A legutóbbi két fordulóban góljai kétharmadát az első (bő) negyedórában érte el.
– A székesfehérváriak minden fordulóban szereztek eddig gólt, de négygólos különbséggel először nyertek a mostani idényben. Négy gól került a nevük mellé a Paks ellen is, de ott kaptak egyet. 
– A Vasas elleni, Lazovics kiállítását (is) hozó mérkőzés óta a Videoton FC (a DVTK elleni 3-2-n kívül) csak akkor nyert, ha a szerb játékos is a pályán volt. További hármon hat pontot veszített. Lazovics egyébként harmadszor szerzett két gólt OTP Bank Liga-mérkőzésen, mindannyiszor Felcsúton.
– A Vidi legutóbbi öt bajnokijából Ezekiel Henty négyen is szerzett gólt. Viszont először szerzett gólt a három leggólerősebb fehérvári játékos ugyanazon bajnoki mérkőzésen. Tizenkilenc gólt értek el a Videoton 33 eddigi találatából. 
– Marko Nikolics legénysége ősszel veretlen pályaválasztóként a bajnokságban, két döntetlennel kezdett, de azóta csak a Honvéd ellen nem nyert.
– A Mezőkövesd ennél súlyosabb vereséget csak egyszer, a Ferencváros ellen a Groupama Arénában szenvedett a bajnoki idényben. 
– A borsodi csapat két idegenbeli döntetlen után kapott ki ismét vendégként. 

VASAS FC–ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Novothny (68.)

– Dunaújvárosban rendezték a mérkőzést. A piros-kékek tíz nap alatt másodszor kaptak ott ki, október 25-én a helyi csapat elleni 2-1-es vereséggel kiestek a Magyar Kupából. 
– Michael Oenning együttese pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Ilyenre április óta nem volt példa.
– Az Újpest áprilisban is legyőzte vendégként a Vasast, akkor a Bozsik Stadionban. 
– A Vasas a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak a Haladás elleni elhalasztott találkozót tudta megnyerni. A további négyből csupán a Balmazújváros elleni hazai mérkőzésen szerzett gólt, azt is büntetőből, már 0-2 után.
– Az Újpest a szeptember 23-i, Mezőkövesd elleni siker óta először nyert bajnoki mérkőzést. 
– Novothny Soma a hatodik gólját szerezte a bajnoki idényben. A lilák a legutóbbi két megnyert bajnokijukon öt gólt szereztek, ezekből négy Novothny nevéhez fűződik.
– Augusztus 26. óta először nem kapott gólt idegenbeli bajnokin Nebojsa Vignjevics csapata.

DIÓSGYŐRI VTK–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Karan (31.), illetve Tamás (20.), Arabuli (94.- 11-esből)

– A Diósgyőr az első csapat, ami ellen a Balmazújváros hat pontot szerzett az OTP Bank Ligában.
– Horváth Ferenc alakulata a legutóbbi négy fordulóban hét pontot szerzett. 
– Az újonc vendégként a legutóbbi két meccsén győzött, idegenben az eddigi nyolc meccséből csak hármat veszített el. A paksi kivételével minden találkozón szerzett gólt!
– Tamás László az első gólját szerezte az élvonalban. A balmazújvárosi házi gólkirály, Bacsana Arabuli hat gólnál jár, az újonc góljainak egyharmadát ő szerezte. 
– Bódog Tamás együttese három győzelem után kapott most ki.
– A DVTK legutóbbi hazai meccsén – szintén Debrecenben – a csapat Joannidisz a 90. perc után lőtt tizenegyes-góljával győzte le a Honvédot. Most a 90. perc után kapott, vereséget hozó büntetőből lőtt gólt. 
– A Diósgyőr tíz emberrel fejezte be a mérkőzést Lipták Zoltán kiállítása (92.) miatt. A korábbi válogatott védő a tizenegyest megelőző szituációnál kezezett.

SWIETELSKY-HALADÁS FC–PAKS FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Tóth M. (91.), illetve Bartha (82.), Szabó J. (86.)

– A Haladás a hazaköltözés előtt utoljára játszotta Sopronban a bajnoki mérkőzését. Őszi mérlege három győzelem, egy döntetlen, öt vereség. A legutóbbi három meccsét elveszítette.
– A szombathelyiek a legutóbbi öt mérkőzésükön egy pontot gyűjtöttek. A számok alapján az edzőváltás nem segített, azóta nyolc mérkőzésen öt pontot gyűjtött a csapat. Előtte heten hatot. A hazai mérleg is jobb volt Mészöly Gézával. 
– Tóth Máté a második élvonalbeli gólját érte el, áprilisban a Debrecen kapujába talált be. 
– A paksiak három forduló után nyertek ismét. 
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén tíz pontot szerzett.
– Bartha László az ötvenedik gólját érte el az élvonalban, ezekből ötöt a mostani szezonban lőtt. Szabó János a második gólját szerezte az idényben, mindkettőt a Haladás ellen. Az augusztus ötödikei találkozón is Bartha és Szabó szerezte a paksiak két gólját. 
– A Paks több mint három év után nyert ismét a Haladás ellen idegenbeli bajnoki mérkőzést. (2014. augusztus 29-én 3-1-re győzött Szombathelyen.) 

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA 4-3 (1-0)
Gólszerzők: Holender (23.), Lanzafame (58., 89.), Danilo (93.), illetve Szakály P. (52.), Knežević (55., 71.)

– A Bp. Honvéd három elveszített mérkőzés után nyert ismét a Bozsik Stadionban. A mostanit is beleértve a legutóbbi négy hazai találkozóján tizenhárom gólt kapott. Tavasszal hat meccsen kettőt kapott. 
– Holender Filip a harmadik góljánál tart a bajnoki szezonban, mindössze nyolc mérkőzésen. Korábbi pályafutása során mindössze két élvonalbeli idényében (2013–2014, 2014–2015) jutott el három gólig. A teljes idényben. 
– Danilo a visszatérése óta a második gólját lőtte a bajnokságban. 
– Talán hihetetlen: Davide Lanzafame csupán harmadszor szerzett két gólt magyar bajnokin. Így ünnepelte az ötvenedik mérkőzését az OTP Bank Ligában. 
– A vendégek emberhátrányban kapták a vereséget hozó góljukat, Mevoungou a 90. percben kapott piros lapot.
– Josip Knežević harmadszor duplázott, 14 meccsen kilenc gól a mérlege. 
– A Puskás Akadémia csupán két pontot szerzett a legutóbbi hat fordulóban. 2015. május 23. óta először kapott úgy ki, hogy legalább három gólt szerzett. Akkor 5-4-re verte az Újpest. 
– Ez volt az idény második hétgólos mérkőzése a szeptemberi, Ferencváros–Vasas (5-2) mellett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS