Tőzsér Angliába szerződött

2014. január. 29., 21:54   |    

Tőzsér Angliába szerződött

A londoni Watford csapatához szerződött Tőzsér Dániel 20-szoros válogatott középpályás.

Immár az ötödik bajnokságban próbálhatja majd ki a tudását a szolnoki születésű játékos, hiszen – noha pályafutása elején nem lépett pályára tétmérkőzésen a török Galatasaray első csapatában – játszott már a görög AEK Athénben, a belga Racing Genkben és az olasz Genoában is. Az elmúlt bő tíz évben csak 2004 és 2006 között futballozott hazai klubban, a Ferencvárosban.

-Olyan csapatot igyekeztük találni, ahol Dani folyamatos játéklehetőséget kap – itt erre reális esélye van. Szerintem az angol stílus is fekszik majd neki, minden bizonnyal belső középpályásként számol vele a szakvezetés - mondta Filipovics Vladan a középpályás ügynöke.

Tőzsér az idény végéig kölcsönbe került a „Lódarazsakhoz”. A magyar válogatott játékosok közül korábban Priskin Tamás (2006–2009) szerepelt a sárga-piros színű egyesületben. A 2013–2014-es szezonban a Watford a Championshipben, az angol második vonalban szerepel és a 16. helyen áll. Leghíresebb játékosai a spanyol Manuel Almunia, az Arsenal korábbi kapusa, valamint a cseh válogatott Daniel Pudil, akivel Tőzsér korábban éveken keresztül együtt játszott a Racing Genkben.

-Biztos kell egy kis idő, mire felveszem a ritmust, de eltökélt vagyok. Amellett, hogy Angliában is szeretnék megfelelni az elvárásoknak, az is pozitív hatással van rám, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány felvette velem a kapcsolatot - mondta Tőzsér Dániel.

A 28 éves középpályást szívesen elvitte volna Pintér Attila a törökországi edzőtáborozásra is, de ettől Tőzsér klubváltása miatt el kellett tekintenie.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS