Trónfosztás a Jet-Sol Ligában - női bajnok a Ferencváros

2015. május. 31., 16:57   |    

Trónfosztás a Jet-Sol Ligában - női bajnok a Ferencváros

A Ferencváros a Jet-Sol Liga döntőjének második mérkőzésén is legyőzte a címvédő MTK-t, és ezzel története első női bajnoki címét szerezte meg.

Az elmúlt öt év bajnoka, az MTK Hungária a bajnoki döntő első felvonásán, hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Ferencváros ellen, de a tizenegyesekben alulmaradt a zöld-fehérekkel szemben. A címvédőnek így a találkozó előtt átadott Kocsis Sándor Sportközpontban, az FTC részben TAO-forrásból felépített vadonatúj Bihari úti futballcentrumában kellett volna nyernie ahhoz, hogy versenyben maradjon a két nyert meccsig tartó fináléban.

A rutinosabb csapattal rendelkező MTK címvédőhöz méltóan kezdte a mérkőzést, és már a 6. percben vezetést szerzett, Nagy Lilla volt eredményes. A Ferencváros játékosait azonban nem törte meg a kapott gól, sőt, inkább felpaprikázta őket: Mosdóczi Evelin révén már a 13. percben sikerült egyenlíteniük, Szabó Viktóra 23. percben szerzett találatával pedig már a Fradinál volt az előny.

DSC_1154|

Az MTK nehezebben ocsúdott fel a kapott gólokból, a Ferencváros - légiósai vezérletével - uralta a mérkőzést, és továbbra is veszélyesebben futballozott riválisánál. A 83. percben mégis egyenlített az MTK, a volt fradista, Kaján Zsanett megszerezte a kék-fehérek második találatát. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, így akárcsak az első meccsen, ezúttal is tizenegyesek döntöttek. Dörnyei Balázs a 90. percben becserélte a büntetőket általában jó hatásfokkal hárító Samu Annát, aki rászolgált jó hírnevére, mert kivédte Nagy Lilla tizenegyesét, Diószegi Fanni pedig nem találta el a kaput, míg a zöld-fehérek közül senki sem hibázott. A Ferencváros így 2-0-ra megnyerte a párharcot, és története első női bajnoki címét szerezte, véget vetve az MTK Hungária öt éve tartó egyeduralmának.

A mérkőzés után bajnoki érmeket és a győztesnek járó kristályvázát Csányi Sándor, az MLSZ elnöke adta át a játékosoknak.

Jet-Sol Liga, bajnoki döntő:
Ferencváros-MTK Hungária 2-2 (2-1) - 11-esekkel 4-1
Gólszerző: Mosdóczi a 13., Szabó a 23., ill. Nagy a 6., Kaján a 83. percben

Ferencváros: Németh Júlia (Samu Anna, 90.) - Nagypál Fatima, Manja Benak, Inna Zlidnis, Bokor Adrienn (Zágor Bernadett, 66.) - Szabó Viktória, Fenyvesi Evelin, Jelena Cankovic, Horváth Boglárka (Bognár Enikő, 72.) - Mosdóczi Evelin, Orji Ebere

MTK Hungária: Szőcs Réka - Szabó Zsuzsanna, Vesszős Mercédesz, Demeter Réka, Csányi Diána - Hummel-Smuczer Angéla, Tóth Alexandra - Nagy Lilla, Palkovics Nóra (Diószegi Fanni, 46.), Kaján Zsanett - Méry Rita


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS