Tudnivalók a jegyvásárlás új lehetőségeiről

2014. február. 27., 15:09   |    

Tudnivalók a jegyvásárlás új lehetőségeiről

Indul az élvonalbeli bajnokág tavaszi szakasza, és ezzel együtt újabb állomásához érkezett a stadionok jegyértékesítési, beléptetési és biztonsági fejlesztését célzó projekt. A tavaszi mérkőzésekre már egységes online jegyértékesítő felületen lehet belépőket váltani.

A fejlesztés második szakaszában a jegyértékesítési piacon jelentős nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkező Ticket Express Hungary folyamatosan integrálja a már meglévő beléptető rendszereket, és így 2014 tavaszán az első osztályú stadionokban elindul az egységes, online jegyelővétel a meccsjegy.mlsz.hu internetes felületen.

A fejlesztés eredményeképpen a meccsjegy.mlsz.hu-n online lehet jegyeket vásárolni elővételben. Az MLSZ a fejlesztés előkészítése során igyekezett körültekintően eljárni, sorozatos teszteléseket hajtottunk végre, hogy meggyőződjünk a rendszer megbízható működéséről. Az éles üzemben felmerülő kérdések, esetleges problémák kezelésére ügyfélszolgálatot működtetünk.

Arra kérjük a tisztelt szurkolókat, hogy amennyiben kérdésük, észrevételük van, vagy problémát tapasztalnak, legyenek belátóak, türelmesek, forduljanak a klubjuk jegyértékesítési szakembereihez, vegyék igénybe a hibabejelentésre megnyitott ügyfélszolgálati elérhetőségeket és tájékoztassák az MLSZ-t a sportletesitmeny@mlsz.hu email címen. Kérjük, működjenek együtt a rendezőkkel, annak érdekében, hogy a felálló rendszer minél előbb, stabilan és megbízhatóan működhessen!

A hatályos jogszabályok szerint az OTP Bank Liga mérkőzéseire kizárólag névre szóló jeggyel lehet belépni az első osztályú bajnokiknak otthont adó, beléptető-rendszerrel felszerelt stadionokba.

Kérjük szurkolóinkat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, váltsák meg elővételben a belépőiket, mert ezzel időt és energiát spórolnak, és így elkerülhető az esetleges sorban állás a jegypénztáraknál.

Fontos tudni, hogy a szurkolóknak az internetes jegyvásárláskor is meg kell adniuk a nevüket, a születési helyet és időt, illetve első alkalommal a lakcímüket is. Kérjük, hogy adataik begépelése során figyeljenek a pontos helyesírásra, mert a jegyen szereplő adatoknak meg kell egyezniük a személyazonosításra alkalmas dokumentumokban szereplő adatokkal. Az online jegyvásárlás során a lakcím megadását a számvitellel kapcsolatos jogszabályi rendelkezések teszik kötelezővé.

A szurkolók személyes adatait, amelyekhez az egyesületek férnek hozzá, a rendszer három munkanapon keresztül tárolja, ezt követően azok véglegesen és visszaállíthatatlanul törlődnek.

Az internetes vásárláskor a jegyért bankkártyával kell fizetni.

Kérjük a szurkolókat, nyomtassák ki a jegyet és e kinyomtatott lapot hozzák magukkal a mérkőzésre.

Elővételben számos mérkőzésre a Ticket Express országos hálózatában, 350 irodában is megválthatóak a belépők. A hálózatot folyamatosan kapcsoljuk be az értékesítési rendszerbe, ezért kérjük, hogy a részletekről az MLSZ és a TEX honlapján tájékozódjanak.

Természetesen továbbra is lehet a helyszínen is jegyet váltani a mérkőzésekre. Kérjük a szurkolókat, hogy a helyszíni jegyvásárláshoz hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas dokumentumot (személyi igazolvány, útlevél, stb.), illetve érkezzenek a megszokottnál korábban a stadionokhoz. Amennyiben valaki előre megváltott jegy nélkül, közvetlenül a mérkőzés előtt érkezik a stadionhoz, fennáll a veszélye, hogy nem tud időben, kezdésre bejutni a mérkőzésre!

Kérjük, hogy a jegyvásárláskor ellenőrizzék a jegyen szereplő adataik helyességét. A mérkőzésre történő beléptetés során a rendezők jogosultak meggyőződni a jegyen szereplő adatok hitelességéről.

A beléptetés zökkenőmentes lebonyolításához célszerű a szükséges személyazonosításra alkalmas dokumentum előkészítése. A stadionba kizárólag az érvényes, saját névre szóló jeggyel rendelkező szurkolókat engedik be.

Kérjük, hogy a kiskorú nézők, akik még nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, hozzák magukkal a diákigazolványukat a jegykiállítás megkönnyítése érdekében.

A 2011. évi. CIV. törvény 16.§ (Stv. 72. §), 2) „c) szerint a beléptetéskor a rendező útján a belépőjegy, a bérlet birtokosának személyazonosságát ellenőrzi, és személyes adatait egybeveti a belépőjegy, a bérlet vagy a klubkártya adataival.

A névre szóló belépőjegyeket kell mindenki - köztük a sajtó képviselői és az MLSZ-kártyák tulajdonosai - számára kiállítani, ezért kérjük a média munkatársait is, hogy nevük mellett születési idejüket, és születési helyüket küldjék el az akkreditációt igénylő e-mailben.

Kérjük a tisztelt futballbarátokat, hogy bizalommal éljenek az elővételi lehetőségekkel, azokat minél többen vegyék igénybe, hogy a korábbiaknál kényelmesebben juthassanak be a stadionokba és a mérkőzésekre járás valóban kellemes szórakozás és élmény legyen!

A központi jegyértékesítéshez tesztjelleggel csatlakozott két másodosztályú klub, a Vasas és a ZTE is, hiszen az MLSZ célja, hogy a jövőben egyre szélesebb körben csatlakozzanak a hazai klubok a rendszerhez.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS