Túl az Eb-főpróbán az U17-es női válogatott

2013. július. 22., 10:31   |    

Túl az Eb-főpróbán az U17-es női válogatott

A Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott jövő héten kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben.

Július 30-án, kedden a házigazda moldávok ellen kezdi meg szereplését női U17-es válogatottunk az Eb-selejtezőben, két nappal később a lettekkel, végül pedig az izlandiakkal mérkőzik meg, a csoportból való továbbjutáshoz az első két hely valamelyikén kell végeznie. A csapat múlt héten tartotta a tétmeccsek főpróbáját, két mérkőzést játszott Lipóton az északírekkel: az elsőt 4-3-ra elveszítette (Rozmis Gabriella egy, Kaján Zsanett két gólt rúgott) a másodikon Kaján, Ferencz Kata és Szabó Viktória találataival 3-1-es győzelmet aratott.

- Nagyon jó ellenféllel mérkőztünk meg, az északírek kemény, agresszív, de sok passzra épülő játékára az első meccsen a középpályásaink nem találták az ellenszert, sok területet hagytunk nekik, ők pedig négy távoli lövésükből három gólt szerezve végül megnyerték a meccset. A helyzetkihasználásunk sem volt az igazi, ziccereket hibáztunk, ez vezetett az egygólos vereséghez
- értékelte a keddi találkozót Lévay Andrea.

A második meccs előtti két edzés során sikerült kijavítani a hibákat, érettebb, taktikusabb játékot mutatott a csapat, és nem is maradt el a győzelem.

- A szakmai stáb tagjaival alaposan kielemeztük és átbeszéltük a hibákat, az edzéseken ezeket igyekeztünk kijavítani, elméletben és gyakorlatban is alaposan átvettük a taktikai hiányosságokat - tette hozzá Lévay Andrea. - Minden tiszteletem a csapaté, mert az összes kerettag beállt a sorba, odafigyeltek a kéréseimre, és a pályán is ennek megfelelően teljesítettek, a második meccset magabiztosan nyertük meg. Biztató, hogy a két mérkőzésen szerzett hat gólunk akcióból született, ugyanakkor a pontrúgás-variációkat is egyre jobban mennek. Úgy gondolom, kellőképpen felkészültünk az Eb-selejtezőkre, a hét eleji, telki összetartás során már csak apróbb finomításokra lesz szükség. Nagyon ügyes társaság jött össze, a lányok motiváltak, igyekeznek mindig száz százalékot nyújtani, és nagyon szeretnének továbbjutni az Eb-elitkörbe.

Lévay Andrea a telki edzőtábor végén, kedden szűkíti 18 fősre a jelenleg 21 játékosból álló keretet, majd a csapat vasárnap indul el Moldovába, az Eb-selejtező helyszínére.

Az északírek elleni meccsek kerete:

Kapusok:

Mészár Krisztina (Győri ETO)
Prekvics Emese (Hegyvidék)

Védők:

Szabó Viktória (FTC)
Rozmis Gabriella (FTC)
Horti Boglárka (FTC)
Andriska Renáta (MTK)
Nagypál Fatima Eszter (FTC)
Vancsik Viktória (FTC)
Török Kitti (Sopron)

Középpályások:

Krascsenics Csilla (FTC)
Szakonyi Emese (Viktória)
Nyúzó Boglárka (MTK)
Csányi Diána (Femina)
Gruber Brigitta (Hegyvidék)
Bokor Adrienn (Olasz Focisuli)
Horváth Boglárka (FTC)
Kocsán Petra (FTC)

Csatárok:

Kaján Zsanett (FTC)
Krascsenics Petra (FTC)
Ferencz Kata Lívia (FTC)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS