Túljut a bajnokság felén az OTP Bank Liga mezőnye

2018. december. 07., 09:54   |    

Túljut a bajnokság felén az OTP Bank Liga mezőnye

Mérföldkőnek számító fordulót rendeznek a hétvégén az OTP Bank Ligában: a mezőny túljut a 2018–2019-es idény felén. A listavezető Ferencváros a Mezőkövesdet fogadja, a második helyen álló MOL Vidi FC az Újpesthez látogat. Mind a hat találkozót szombaton rendezik.

DEBRECENI VSC–BUDAPEST HONVÉD
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)
A DVSC a legutóbbi hazai mérkőzésén, a MOL Vidi ellen elveszítette hosszú hazai veretlenségét, igaz, azóta javított, idegenben megverte az MTK-t. Herczeg András együttese három mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg a Hungária körúton a kék-fehérek legyőzésével. A DVSC kedden a Magyar Kupában a Vasast legyőzve jutott tovább. A Bp. Honvédnak könnyebb feladat jutott a kupasorozatban, 4-0-ra verte idegenben a Tiszaújvárost. Az OTP Bank Ligában kevésbé megy az utóbbi időben a kispestieknek, három mérkőzés óta nyeretlenek. A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzése összesen tizenegy gólt hozott, a mérkőzésenkénti minimum három volt. A Loki a legutóbbi két alkalommal nyert a Nagyerdőben a Honvéd ellen, előtte négyből ellenben egyszer sem. Supka Attila, a Honvéd edzője a DVSC-vel két bajnoki címet is nyert. A két csapat kora őszi mérkőzésén, a 6. fordulóban a Honvéd simán, 3-0-ra nyerni tudott a Loki ellen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)
A listavezető hazai pályán még veretlen, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet megnyert. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét, igaz, a két újonc ellen, megnyerte. 2017 májusa óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt. A Mezőkövesd ellen a legutóbbi öt találkozóját kivétel nélkül kapott gól nélkül megnyerte. A vendégek a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedtek vereséget, vendégként nyerni azonban kizárólag Kisvárdán tudtak az idényben. Javukra szóljon, hogy a 2018–2019-es bajnoki idényben mind a hét eddigi idegenbeli mérkőzésükön szereztek gólt.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
Kétarcú csapat a Puskás Akadémia, a hazai mérkőzésein – némi képzavarral – a legjobbaknál is jobb, az utolsó öt bajnoki mérkőzésén pályaválasztóként 15 pontot szerzett. Ezzel ellensúlyozza gyenge idegenbeli mérlegét. A Paks a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, egyetlen riválisnak sincsen ilyen hosszú rossz szériája. Csertői Aurél együttese négy ponttal előzi meg a tabellán a felcsúti vendéglátót. A Paks idegenben augusztus 5. óta csak Szombathelyen nyert és csak Debrecenben kapott ki.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Diósgyőr, Futball és Atlétikai Stadion, 17.00)
Mind a két csapat szerzett pontot az előző fordulóban, javítva valamelyest a helyzetén. Mi több: a DVTK a korábbi szerepléséhez képest kifejezetten jó passzban van, hét pontot gyűjtött három fordulóban. A legutóbbi két meccsét megnyerte pályaválasztóként. Egymást követő három hazai mérkőzésen nem nyert 2017 áprilisa óta. A Kisvárda a legutóbbi fordulóban nyerni tudott a Puskás Akadémia ellen, lezárva egy három mérkőzésből álló vereségsorozatot, s egy hosszú nyeretlenségi szériát. Vendégként a legutóbbi három bajnoki találkozóját elveszítette. Augusztus végén 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat.

MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Hungária körút, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)
A kék-fehérek pályaválasztóként legutóbbi kikaptak a Debrecentől, minden helyszínt figyelembe véve mindössze három pontot szereztek a legutóbbi négy fordulóban. A Haladás mérlege pályaválasztóként javult egy kicsit, idegenben azonban továbbra is gyenge. A sereghajtó április 14. óta tizenegy bajnoki mérkőzést vívott idegenben, s egyedül egyszer, Debrecenben tudott pontot szerezni. A legutóbbi három mérkőzését kivétel nélkül 2-0-ra veszítette el vendégként az OTP Bank Ligában. A 6. fordulóban, Szombathelyen 2-1-re nyert az MTK.

ÚJPEST FC–MOL VIDI FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)
A lila-fehérek a legutóbbi három bajnoki fordulóban nyeretlenek maradtak, s kikaptak szerdán, Kaposváron, Magyar Kupa-mérkőzésen is. A Megyeri úton ugyanakkor az első fordulóban az újonc MTK ellen elszenvedett váratlan vereség óta nem találtak legyőzőre. Legutóbb, a Paks ellen 1-1-re végeztek, lezárva egy három mérkőzésből álló győzelmi sorozatot. Nebojsa Vignjevics együttese, pályaválasztóként, a legutóbbi 630 játékpercben mindössze két gólt kapott. A MOL Vidi, amely csütörtökön a Chelsea-t fogadja majd az Európa-liga őszi zárónapján, a legutóbbi három bajnoki meccsét megnyerte, már-már a tavaszt idézte azzal, hogy a legutóbbi öt bajnokiján mindössze egy gólt kapott. Miután a két csapat eredetileg augusztus végére kiírt bajnoki meccsét a Vidi nemzetközi kupakötelezettsége miatt elhalasztották, s csak november 21-én játszották le, így két és fél héten belül találkozik másodszor is a két csapat. Az új székesfehérvári stadion avatóján Marko Nikolics együttese Juhász Roland fejes góljával 1-0-ra nyert.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS