U15: 45 játékos a négynapos kiválasztón

2013. augusztus. 22., 23:21   |    

U15: 45 játékos a négynapos kiválasztón

Az 1999-es korosztályú fiatalok egészségügyi és élettani vizsgálatokat vettek részt.

Az 1999-es születésű labdarúgók számára tavasszal rendezték az első kiválasztó tábort Telkiben, akkor 120 fiatal mutathatta meg tudását a Both József vezette szakmai stábnak. Közülük került ki az a 45 játékos, akik hétfőtől csütörtökig négy napot Telkiben töltöttek, és különböző élettani, orvosi méréseken vettek részt.

- A négy nap alatt a vizsgálatokra helyeztük a hangsúlyt, három orvos, Petrakanits Máté, Kormos Miklós és Klemencsics Zoltán segítségével mértük fel a fiatalokat - mondta a heti programról Korolovszky György szövetségi edző. - A mindenre kiterjedő vizsgálatok között gyakorlások, különféle foglalkozások, egymás elleni játék színesítette a programot, de a legfontosabb információkat a felmérések adataiból kapjuk, ezek rendkívül hasznosak lesznek a következő időszakban, a labdarúgók fejlesztése során. A táborzárás után minden játékosnak gratuláltam, mert érezhetően óriási becsvággyal dolgoztak, pozitívan álltak a feladatokhoz.

A korosztály következő edzőtáborozását szeptember 30-án tartják, a közös összetartások során kialakuló U15-ös válogatott első nemzetközi megmérettetésére novemberben kerül sor, a szlovákok elleni mérkőzésen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS