U15: Ellentétes félidők után svájci siker Telkiben

2017-05-16 20:10:41   |   nyomtatás

U15: Ellentétes félidők után svájci siker Telkiben

A magyar férfi U15-ös válogatott Telkiben játszott felkészülési mérkőzést Svájc korosztályos csapata ellen, és bár szünetben 2–1-re vezetett, az ellenfél végül 3–2-re megfordította az összecsapást a szinte teljesen kicserélődő magyar csapat ellen.

A magyar U15-ös válogatott Telkiben fogadta felkészülési mérkőzésen Svájc csapatát.

A mieink kimondottan jól kezdték az összecsapást, és irányították a meccset, több helyzetet is sikerült kidolgozni. A fölénynek meg is lett az eredménye: Major Sámuel szép szabadrúgásával megszereztük a vezetést (1–0). Ezt követően is támadásban maradt a csapat, de az előny nem volt hosszú életű, a vendégek a 14. percben egyenlíteni tudtak Omeragic Becir révén (1–1).

A gól nem fogta meg a mieinket, újra Major előtt adódott ziccer, de ez kimaradt, egy szép összjáték után Zuigéber viszont már nem hibázott, és 17 méteres, ballábas lövéssel ismét vezetéshez juttatta a csapatot, amely még a felső lécet is eltalálta a félidő vége előtt, ám az eredmény már nem változott, maradt a 2–1-es magyar vezetés.

A szünetben hat helyen változtatott a csapaton Preisinger Sándor szövetségi edző, aki további három játékosnak adott lehetőséget a második félidőben, és ezzel együtt megváltozott a meccs képe is. Svájc átvette a kezdeményezést, és előbb egyenlíteni tudott, majd a hajrában a győzelmet is kicsikarta egy pontrúgás után.

Két ellentétes félidőt láthattunk a csapattól. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, uraltuk a mérkőzést, további gólokat szerezhettünk volna. A második félidőben szinte kicserélődött a csapat, a stáb szeretne minél több fiatalnak lehetőséget adni, és nemzetközi meccseken tesztelni az egész keret versenyképességét. Szépen formálódik a csapat, de olykor talán hiányzik az összhang a játékosok között, és emiatt nem mindig teljesítünk stabilan. A PFLA és a Debrecen játékosainak bajnoki kötelezettsége miatt több játékos is távozik a keretből a csütörtöki visszavágó előtt, így a helyükön négy új játékos csatlakozik hozzánk, akik szintén bizonyíthatnak. Hasznos, jó mérkőzést játszottunk Svájccal – értékelte az összecsapást Preisinger Sándor.

Magyarország–Svájc 2–3 (2–1)
Gól: Major (8.), Zuigéber (33.), illetve Becir (14.), Abiran (52.), Bung Tsai (75.)

Magyarország: Németh Márk (Vaits Marcell 41.) – Hosszú Zétény, Bekker Roland (Csige Zsolt 41.), Balogh Botond, Török Kevin (Kovács Gergő 41.), Kata Mihály (Németh András 58.), Zuigéber Ákos (Szalay Szabolcs 66.) , Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid 41.), Major Sámuel (Mari Zoltán 77.), Mester Csaba (Komáromi György 41.), Ominger Gergő (Kosznovszky Márk 41.)

A két válogatott csütörtökön 11 órától újra összecsap egymással.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol