U15: hajrágóllal maradt alul a válogatott

2014. október. 02., 12:23   |    

U15: hajrágóllal maradt alul a válogatott

Második mérkőzését is lejátszotta Szlovákiában alakulóban lévő U15-ös válogatottunk.

A két válogatott keddi, poprádi összecsapásán a mieink közelebb álltak a győzelemhez, de végül meg kellett elégedniük a 2-2-es döntetlennel. A csütörtöki találkozót a pálya alkalmatlansága miatt nem az eredetileg kijelölt helyszínen, hanem egy közeli műfüves pályán rendezték meg. A találkozón a magyar válogatott szerzett vezetést, a 21. percben Horváth Olivér átadása után Szerető Krisztofer közelről talált a hálóba.

A szlovákok négy perccel később egyenlítettek, így 1-1-es döntetlennel ért véget az első félidő. A fordulás után mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, végül a rendes játékidő letelte után, a 81. percben a szlovákok egy magyar helyzetet követő gyors kontrából megszerezték a győztes találatot.

- Két teljesen azonos képességű csapat játszott egymás ellen, úgy érzem, ha egy picit több felelősséget vállalunk a pályán a saját játékunkért, akkor az ellenfél fölé kerekedhettünk volna - mondta a mérkőzés után Belvon Attila. - Az egy-egy elleni játékokban sok párharcot buktunk a középpályán, ezért a meccs egyes periódusaiban az ellenfél nyomást tudott ránk gyakorolni, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink a hazai kapu előtt. Alakulóban lévő válogatottunk van, a kiválasztás tovább folytatódik, nagyon sok újabb játékost ki tudunk próbálni a következő időszakban. Az ilyen jó iramú nemzetközi mérkőzéseken derül ki, hogy a labdarúgók milyen mentalitással rendelkeznek és alapképességeiket hogyan tudják a magasabb tempójú mérkőzéseken kamatoztatni, válogatott szinten ugyanis csak kreatív, gyors gondolkodással, kombinatív játékkal lehet eredményt elérni.

A korosztályos válogatott legközelebb tavasszal játszik nemzetközi felkészülési mérkőzést, de még idén is rendez edzőtáborozást a játékosoknak a szakmai stáb, amelyen a korosztály újabb labdarúgói mutathatják meg tudásukat.

Szlovákia-Magyarország 2-1 (1-1)
Magyarország: Varasdi Dániel - Szabó Dániel, Bolla Gergő (Gréczi Márton, 50.), Jimoch Dániel, Kalmár Sándor (Pócsik Botond, 41.) - Vargovics Tamás, Terbe Botond, Bencze Márk - Szerető Krisztofer, Schön Szabolcs (Kocsis Marcell, 65.), Horváth Olivér (Dobos Áron, 55.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS