U15: nem tudtunk visszavágni a svájciaknak

2017. május. 18., 12:57   |    

U15: nem tudtunk visszavágni a svájciaknak

A svájci U15-ös válogatott 2-0-ra legyőzte a magyar korosztályos csapatot Telkiben, felkészülési mérkőzésen.

A magyar és a svájci U15-ös válogatott kedden játszotta le első egymás elleni felkészülési mérkőzését, azon a találkozón a vendégek 3-2-re nyerni tudtak. A csütörtöki mérkőzést a svájciak kezdték jobban, már a mieink térfelén letámadták játékosainkat, el kellett telnie egy negyedórának, mire sikerült alkalmazkodnunk az agresszív játékstílusukhoz. A folytatásban viszont kiegyenlített volt a találkozó, a mieink a labdaszerzések után vezettek néhány gyors akciót, de a tizenhatos közelében a vendégek védői rendre semlegesítették támadásainkat. A labdabirtoklási fölény a vendégeké volt, ám komolyabb helyzetek egészen a játékrész végéig nem alakultak ki a kapunk előtt. A félidő utolsó perceiben mindkét csapat elhibázott egy-egy óriási helyzetet, de a szünetig nem született gól.

A második félidő elején átvettük az irányítást, többet birtokoltuk a labdát, és veszélyesebb lett a támadójátékunk is, mégis a svájciak szereztek vezetést: az 56. percben, egy jobb oldali szabadrúgás után az ellenfél egyik belső védője továbbított közelről a hálóba (0-1). A folytatásban több kockázatot vállaltunk, próbáltunk kezdeményezni, de a svájciak játszottak pontosabban és veszélyesebben, gyors kontráik végén többször is gólt szerezhettek volna. A mérkőzés végére úgy tűnt, elfáradt a magyar válogatott, és végül a svájci kontrák egyike végén, a 79. percben megszületett a vendégek második találata (0-2), így alakult ki a végeredmény.

u15_2|

- Erre a mérkőzésre nem tudtuk a legerősebb csapatot pályára küldeni, több futballistát is vissza kellett engednünk klubcsapatához, ennek ellenére az első félidőben szervezetten játszottunk, kiegyenlített volt a játék, és a második félidő elején sem volt nagyobb probléma a teljesítményünkkel. A svájciak első gólját fegyelmetlenség és figyelmetlenség előzte meg, nem tudtunk levédekezni egy szabadrúgást. A végére elfáradtunk, a nemzetközi mérkőzések magas iramát még nem bírják a játékosaink, így nem kerülhettük el a vereséget - értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Svájc 0-2 (0-1)
Magyarország: Németh Márk (Bencze Antal, 41.) - Szabados Attila, Balogh Botond, Iyinbor Patrick, Bekker Roland (László Dávid, 41.) - Kosznovszky Márk (Ominger Gergő, 63.), Szalay Szabolcs (Orsós Tamás, 56.), Németh András (Kata Mihály, 41.) - Zuigéber Ákos, Major Sámuel, Mester Csaba

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS