U15: szervezett játékkal döntetlen a szerbek ellen

2015. november. 05., 12:19   |    

U15: szervezett játékkal döntetlen a szerbek ellen

U15-ös válogatottunk ismét megmérkőzött a szerb korosztályos csapattal, és ezúttal szoros mérkőzésen, döntetlent ért el Mórahalmon.

A két csapat keddi összecsapásán a szerbek teljesen megérdemelten arattak 3-0-ás győzelmet, a mai második meccsre azonban jelentősen feljavult a játékunk, és kiegyenlített mérkőzést vívott a két csapat. A szerbek valamivel többet birtokolták a labdát, és többet kezdeményeztek, de a mieink rendkívül szervezetten játszottak, nem hagytak területet a vendégeknek, akik legfeljebb egy-egy kontrából és rögzített szituációból tudtak veszélyeztetni.

A fegyelmezett védekezés lekötötte a magyar válogatott erejét, ezért mi is leginkább csak szögletekből jelentettünk veszélyt a szerb kapura. A második félidőben szerepet kaptak azok a játékosaink, akik a szlovákok elleni első nemzetközi mérkőzéseken még nem voltak kerettagok, de a játék képet nem változott jelentősen, szerb mezőnyfölénnyel, de gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

- Nagyot javultunk két nap alatt, mert bár támadásépítésben és labdabirtoklásban ma is fölénk nőttek a szerbek, de végig szervezetten játszottunk, jól zártuk le a területeket, ellenfelünk nem tudott sok helyzetet kialakítani - értékelt a találkozót követően Németh Antal szövetségi edző. - A közeljövő feladata, hogy ezt a fegyelmezettséget, szervezettséget megtartva, támadásban is előrelépjünk, és ebben az esetben a későbbiekben az erősebb ellenfelekkel szemben is jó eséllyel vehetjük fel a küzdelmet.

Magyarország-Szerbia 0-0
Magyarország: Ásványi Balázs (Bánhegyi Donát, 68.) - Pribék Bence (Ángyán Richárd, 55.), Sághy Félix (Csörgő Viktor, 68.), Lakatos Benjámin, Sasvári Dávid (Kalmár Olivér, 68.) - Földi Botond (Kapronczai Gergely, 68.), Nyári Patrik (Irimiás Gergő, 68.) - Papp Marcell (Papp László, 68.), Mazzonetto Alessio (Mihályi Márk, 68.), Cipf Dominik (Gyöngyörű Gergő, 68.) - Beke Péter (Törőcsik Péter, 68.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS