U16: kétgólos győzelemmel kezdtünk Romániában

2015. április. 16., 17:44   |    

U16: kétgólos győzelemmel kezdtünk Romániában

A romániai UEFA Development Torna első játéknapján korosztályos válogatottunk 2-0-ra legyőzte Moldovát.

Az első játékrészt jól kezdte a magyar válogatott, hamar átvettük az irányítást, és végig sikerült mezőnyfölényben játszanunk. Adódtak helyzeteink is, főként rögzített szituációkból és átlövésekből veszélyeztettünk, de a befejezések nem voltak pontosak, így gólnélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő eredményesebbre sikerült, mint az első, válogatottunk a 69. percben megszerezte a vezetést: egy szöglet után röviden szabadított fel a moldáv védelem, Bálint Benedek pedig egy lekészített labdát 12 méterről a kapuba lőtt (0-1). A folytatásban megdupláztuk előnyünket, a 82. percben egy kis szögletet követően a hosszún érkezett Takács Zsombor, és a hálóba fejelt, kialakítva a végeredményt (0-2). A magyar csapat a mérkőzés egészében felülmúlta a moldáv együttest, így megérdemelt győzelmet aratott. A torna másik mérkőzésén a román válogatott 2-1-re legyőzte Bulgáriát.

- Összességében elégedett vagyok a látottakkal, jól játszott a csapat – mondta az mlsz.hu-nak Christian Wimmer szövetségi edző. - Természetesen akadtak hibáink, az utolsó passzok és a védekezés terén is, de ezeken a mérkőzéseken a legfontosabb a tanulás, elsősorban azért lépnek pályára a játékosok, hogy nemzetközi szinten minél többet fejlődjenek. A folytatásban Bulgária és Románia lesz az ellenfelünk, bízom benne, hogy hasonló játékot fogunk ellenünk is produkálni.

Moldova-Magyarország 0-2 (0-0)
Magyarország: Varga Ádám - Erdélyi Botond, Virág Ákos, Falusy Bálint (Takács Zsombor 75.), Bálint Benedek - Takács Martin (Palincsár Martin, 60.), Berdó Máté (Puskás Martin 40.), Kun Bertalan (Stoiacovici Dávid, 40.) – Bévárdi Zsombor (Kisari Tibor, 60.), Lakatos László (Lakatos István, 40.), Szabó Levente (Kundrák Norbert, 40.)

Gólszerzők: Bálint Benedek 69., Takács Zsombor 82.

A Development Torna további programja:

április 17. 14.00 Bulgária-Magyarország
április 19. 12:30 Románia-Magyarország

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS