U16: Mexikó legyőzésével javított a válogatott

2016. június. 24., 11:37   |    

U16: Mexikó legyőzésével javított a válogatott

U16-os válogatottunk a héten Japánban vesz részt egy nemzetközi tornán, melynek második játéknapján 2-0-ra legyőzte Mexikó fiataljait.

A Belvon Attila vezette U16-os válogatott szerdán még az akklimatizáció nehézségeivel küzdve lépett pályára a házigazdák ellen, és ez nagyban meghatározta teljesítményét is, a japánok 4-1-es győzelmet arattak a találkozón. A pénteki mérkőzésen már jobban alkalmazkodott a hétórás időeltolódáshoz, és a 90 százaléknál is magasabb páratartalomhoz a csapat, és a Mexikó elleni összecsapáson magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott.

Az első félidőben óriási nyomást gyakoroltunk a mexikói kapura, öt-hat óriási lehetőséget is kialakított a csapat, de ezek közül csak egyet sikerült értékesíteni: a 10. percben Tímári Norman kapott pontos mélységi átadást, majd 12 méterről, a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt (1-0). A szünetig könnyedén eldönthettük volna a mérkőzést, de a kapu előtti koncentráció nem volt az igazi, míg a mexikóiak a 16-osunk közelébe is nehezen jutottak el.

A fordulás után az addig bennünket támogató erős szél már az ellenfelet segítette, de ezzel együtt is a magyar válogatott dominált, és további helyzeteket alakított ki. Ekkor már a mexikóiak is feltűntek egy-egy alkalommal a kapunk előtt, de legnagyobb helyzetüket egy távoli lövésből alakították ki, itt a kapufa segített bennünket. A 78. percben Schön Szabolcs jobb oldali beadását követően középen két támadónk is érkezett, de a menteni igyekvő egyik japán védő elvégezte helyettük a munkát, és a hálóba sodorta a labdát, így alakult ki a 2-0-ás végeredmény.

- Ezen a mérkőzésen sokkal szervezettebben és célirányosabban játszottunk, mint szerdán, kétgólos győzelmünk teljesen megérdemelt. A játék képe és a kidolgozott helyzetek száma és játék alapján is sikerül ellenfelünk fölé nőni. Voltak hibáink a mérkőzésen, még nem azt láttam a pályán, amit szeretnék, bőven van tehát előrelépési lehetőség a játékunkban - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila.

Magyarország-Mexikó 2-0 (1-0)
Magyarország: Deczki Máté - Terbe Botond, Horváth Csanád, Opavszky Balázs, Zeke Márió - Csonka András, Csoboth Kevin (Szerető Kriszfoer, 61.) - Schön Szabolcs, Bidzilya Anton (Kiss Tamás, 33.), Horváth Olivér (Bencze Márk, 66.) - Timári Norman (Győri Olivér, 90.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS