U16: nem sikerült szépen búcsúzni Portugáliától

2016. április. 03., 18:46   |    

U16: nem sikerült szépen búcsúzni Portugáliától

A portói nemzetközi torna utolsó játéknapján a magyar U16-os válogatott a norvégokkal mérkőzött meg, és 3-1-es vereséggel zárt.

A találkozó első félidejében fölényben futballozott a magyar válogatott, szépen építette támadásait és a védekezés is jól működött. A 20. percben megszereztük a vezetést, Opavszky volt eredményes. A második játékrész elejét megnyomták a norvégok, jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki, előbb egy szöglet után egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A félidő második felére kiegyenlítetté vált mezőnyben a játék, végül a hajrához közeledve a norvégok használták ki egyik helyzetüket, ezzel 3-1-re megnyerték a mérkőzést.

- Az első félidőben az eltervezett játékot hoztuk, fölényben voltunk, vezettünk is, a második félidő viszont teljes egészében a norvégokról szólt. A végeredmény lehetett volna jobb, de a legfontosabb, hogy láthattuk, hol tartanak a játékosaink a nemzetközi mezőnyhöz képest, illetve miben kell előrelépnünk a jövőben - mondta a találkozót követően az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

A szakmai stáb a keret mind a húsz játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, a három találkozót más-más kapus védte végig, és a mezőnyjátékosok közül mindenki legalább 100 percet a pályán volt a tornán. A mérkőzések során a stáb méréseket végzett a játékosok fizikai mutatóiról, a megszerzett információk nagy segítséget jelentenek a későbbiekben, a korosztály első tétmérkőzéseire való felkészülésben.

- Ez a torna és azon belül ez a mérkőzés is egy volt a felkészülési állomások közül, a legfontosabb célunk az volt, hogy képet kapjunk a most meghívott fiatalok tudásáról, és arról, hogy miként tudnak teljesíteni nemzetközi szinten. Ismét bebizonyosodott, hogy a gyors döntések meghozatala kulcsfontosságú a nemzetközi futballban, és azt is láttuk, hogy folyamatosan a mögöttünk álló három mérkőzés ritmusában kell készülni ahhoz, hogy versenyképesek lehessünk. A kiválasztás időszakában járunk ebben a korosztályban, eltérő ütemben fejlődnek a fiatalok, ezért a csapat folyamatosan változik, sok játékosnak van esélye arra, hogy bekerüljön a válogatottba - tette hozzá Belvon Attila.

Norvégia-Magyarország 3-1 (0-1)
Magyarország: Deczki Máté - Farkas Dániel (Horváth Csanád, 73.), Opavszky Balázs, Újvárosi Ádám, Zeke Márió (Győri Olivér, 24.) - Kovács Krisztián (Szoboszlai Dominik, 50.), Lipóth András (Csonka András, 73.) - Szerető Krisztofer (Tímári Norman, 41.), Schön Szabolcs, Bencze Márk (Molnár Dominik, 50.) - Horváth Olivér (Kiss Tamás, 60.)
Magyar gólszerző: Opavszky 20.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS