U16: vereséggel zártuk a japán tornát

2016. június. 26., 12:15   |    

U16: vereséggel zártuk a japán tornát

U16-os válogatottunk lejátszotta harmadik mérkőzését is a Tattoróban megrendezett nemzetközi tornán.

A mieink egy Mexikó elleni győzelemmel és egy Japántól elszenvedett vereséggel a hátuk mögött fordultak az utolsó mérkőzésre, amelyen Mali válogatottja volt az ellenfél. Az afrikai együttes az első két fordulóban minden szempontból ellenfele fölé nőtt, két győzelemmel várta az utolsó kört.

Gyorsan kiderült, hogy a magyar válogatott kizárólag szervezett, fegyelmezett játékkal tudja tartani a hihetetlenül gyors, dinamikus játékosokkal rendelkező afrikaiakat, és az első félórában sikerült is megvalósítanunk az elképzeléseket, ellenfelünk nem tudott a védelmünk mögé kerülni. Az első helyzetéből, a 35. percben azonban tizenegyeshez jutott Mali, és bár a lövést Deczki Máté kivédte, a játékvezető újrarúgatta a büntetőt, és ezúttal már nem hibázott a lövő játékos.

A folytatásban jól tartotta magát a magyar válogatott, egy-két lehetőséget is kidolgozott, de nem sikerült egyenlítenie. Óriási volt az iram, sok volt a durvaság határát súroló szabálytalanság, ami felőrölte az erőnket. Az utolsó negyedórára érezhetően elfáradtak a mieink, a gyors afrikaiak pedig kihasználták ezt, a 77. percben, majd a 95. percben is sikerült bevenniük a kapunkat, így végül 3-0-ra győztek, és hibátlan mérleggel nyerték meg a tornát.

- Az afrikai csapat volt a torna legjobbja, fizikálisan egyértelműen a mezőny fölé nőtt, játékosai elképesztően gyorsak és dinamikusan voltak, igazi felnőtt focit játszottak. Hetvenöt percig tudtuk tartani velük a ritmust, szervezetten, koncentráltan játszottunk, de a hajrára fejben és fizikálisan is elfáradtunk, ezért lett végül sima a végeredmény. Bár nem minden eredmény volt számunkra kedvező, a torna során rendkívül fontos tapasztalatokat szereztünk, ami elképesztően sokat jelenthet később a stábnak és a játékosoknak is. Három földrész más-más stílusban játszó csapatával találkoztunk, ezeken a meccseken megmutatkoztak a hibáink csapatjátékban és egyéni szinten egyaránt, a cél, hogy ezeket kijavítsuk az első tétmérkőzésig - értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Mali-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Deczki Máté - Terbe Botond, Horváth Csanád, Opavszky Balázs, Győri Olivér - Szoboszlai Dominik, Csonka András - Lipóth András (Kovács Dániel, 85.), Szerető Krisztofer (Csoboth Kevin, 85.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 77.) - Timári Norman (Bencze Márk, 58.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS