U17: döntetlennel folytattuk az Eb-elitkört

2015. március. 22., 17:55   |    

U17: döntetlennel folytattuk az Eb-elitkört

U17-es válogatottunk közel egy félidőt emberhátrányban játszva 0-0-ás döntetlent játszott Skóciával a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör második játéknapján.

A magyar válogatott pénteken nagy csatában 1-0-ás vereséget szenvedett a csehektől, de továbbjutási esélyei nem szálltak el, hiszen az idei évtől kezdve már a második hely is Eb-részvételt érhet az elitkörös csoportokban. A skótok jól kezdték a tornát, 0-0-ás félidő után 2-0-ra legyőzték a bosnyák válogatottat, így számukra egy esetleges győzelem biztos Eb-részvételt ért volna. Belvon Attila három helyen változtatott a csehek elleni kezdőcsapaton, Tóth Bence, Bodrogi János és Herjeczki Kristóf került be az együttesbe, Virág Ákos, Tömösvári Bálint és Patik Márton helyére.

Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, a skótok már a 2. percben közel jártak a gólszerzéshez, egy bal oldali szabadrúgás után Tom McIntyre fejelt a bal kapufára. A folytatásban is nagyrészt a magyar térfélen zajlott a játék, a 15. percben sem sokon múlt a skót gól, egy szabadrúgás-kombinációt követően két támadójukról is lemaradtak a védők, szerencsére a pontos bal oldali beadás után McIntyre 5 méterről a bal sarok mellé csúsztatott.

A 17. percben 10 főre fogyatkoztunk, Szalai Attila pár percen belül két sárga lapot kapott, így számára befejeződött a mérkőzés. Nehezen rendeztük a sorokat, a 18. percben egy jobb oldali beadást követően Mark Hill fejelt kevéssel a bal kapufa mellé. A félidő második felében 10 emberrel kizárólag a védekezésre futotta az erőnkből, de legalább sikerült hatástalanítani a percenként érkező skót felíveléseket, beadásokat.

u17pus6|

A 45. percben Hill került lövőhelyzetbe 8 méterre a kapunktól, Demjén Patrik lábbal nagyot védett. A vendégek helyzete után átvettük az irányítást, és emberhátrányban saját térfelére szorítottuk a skótokat. Az 51. percben fordulatot vett a mérkőzés, Regan Hendry is begyűjtötte második sárga lapját, ezzel létszámban "egyenlítettek" a skótok.

A hátralévő félórában óriási volt a küzdelem a pályán, rengeteg párharc jellemezte a játékot, miközben a helyzetek kezdtek elmaradozni. A hajrában mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, de hiába, maradt a 0-0 a lefújásig.

A csoport másik mérkőzésén a csehek 2-2-es döntetlent játszottak a bosnyákokkal, így két kör után a skótok és a csehek 4-4, a mieink és a bosnyákok 1-1 ponttal rendelkeznek. A csoport második helyére már csak abban az esetben érhetünk oda, ha az utolsó körben legalább két góllal legyőzzük a bosnyákokat, a csehek pedig begyűjtik mindhárom pontot a skótok ellen.

- Az első félidőben kicsit megleptek bennünket a skótok azzal, hogy a korábban látott meccseikkel ellentétben 4-4-2-es felállással, rombusz alakzatban álltak fel, erre sikerült időben reagálnunk, de az első negyedóra végén emberhátrányba kerültünk
- mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző. - A szünetben átszerveztük a csapatot, lezártuk a pálya tengelyét, és ennek hatására stabilabban kezdtünk el játszani. Nagy fájdalmam, hogy a skót kiállítás után sem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani, a párharcokban ugyan felvettük a versenyt az ellenféllel, de nem tudtunk eljutni a kapujukig, mert az ehhez szükséges mélységi passzokat nem tudtuk pontosan és hatékonyan végrehajtani. Sokszor próbáltuk gyorsítani a játékot, nem volt elég türelmünk az építkezéshez, túlzottan mentünk előre, és ezért hibák csúsztak a futballunkba. Már nemcsak a saját kezünkben van a sorsunk, de az utolsó mérkőzésen igyekszünk olyan eredményt elérni, amivel kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Magyarország-Skócia 0-0
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András (Keményffy Máté, 75.), Szalai Attila, Tóth Bence, Nagy Zsombor - Bodrogi János, Vogyicska Bálint - Herjeczki Kristóf (Virág Ákos, 19.), Tajti Mátyás, Kovács Dávid (Dragóner Filip, 60.) - Bíró Bence


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS