U17-es Eb: Feröer, Skócia és Franciaország a három csoportellenfél

2017. április. 03., 18:31   |    

U17-es Eb: Feröer, Skócia és Franciaország a három csoportellenfél

U17-es férfi válogatottunk március végén megnyerte elitkörös csoportját, és kijutott a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságra. A mai zágrábi sorsoláson kiderült, hogy a B csoportban harcolunk majd a feröeriekkel, a franciákkal és a skótokkal a negyeddöntőbe jutásért.

Az U17-es korosztályban minden évben 16 csapat vesz részt a viadalon, így négy darab négyes csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőben folytatja szereplését. A nyolc negyeddöntő négy nyertese résztvevője lesz az októberi, indiai U17-es világbajnokságnak is, a negyeddöntő két legjobb eredményt elérő vesztes együttese pedig play off-mérkőzésen dönt egymás között a maradék egy vb-induló helyről.

A csoportbeosztás előtt két kalapba osztották a csapatokat, az első kalapban a házigazda horvátok mellett a nyolc elitkörös csoport győztese közül hét kapott helyet, selejtezős eredményei alapján éppen a magyar válogatott csúszott át a második kalapba. Ez azt jelenti, hogy két első kalapos, és egy második kalapos ellenfelet sorsoltak mellénk, utóbbi volt Feröer-szigetek, az előbbi pedig Skócia és Franciaország.

A mieink május 3-án a franciák ellen kezdik meg szereplésüket a tornán, három nappal később a skótokkal csapnak össze, majd május 9-én játszanak Feröer ellen. Mindhárom találkozót Nagygoricán játssza a csapat.

A skót válogatott remek elitkörös szerepléssel jutott ki az Eb-re, mindhárom mérkőzését megnyerte, Szerbia, Svájc és Montenegró ellen, a három meccsen 8-1-es gólkülönbséggel. A franciák Ausztria ellen döntetlent játszottak, Ukrajnát és Svédországot viszont legyőzték, és hét ponttal zártak az első helyen. A feröeriek az írektől elszenvedett sima vereség és a Ciprus elleni döntetlent követően nagy meglepetésre legyőzték Szlovákiát, így négy ponttal a második helyen zártak csoportjukban. Feröer-szigetek válogatottja ezt megelőzően még soha, semmilyen korosztályban nem jutott ki Eb-re. Érdekesség, hogy az északiak válogatottjának kapusedzője egy magyar szakember, Turi Géza.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS