U17: fel a csoportgyőzelemre!

2016. október. 02., 23:33   |    

U17: fel a csoportgyőzelemre!

U17-es válogatottunk hétfőn 15.00 órától Dabason játssza utolsó Eb-selejtező mérkőzését. A továbbjutás már megvan, a hollandok ellen a csoportgyőzelem a cél.

A Szélesi Zoltán vezette együttes nyugodtan készülhet a hollandok elleni összecsapásra, miután a hazai rendezésű minitorna első két játéknapján győzni tudott, és ezzel biztosította helyét a tavaszi Eb-selejtező elitkörben. A továbbjutás kiharcolása nagyszerű teljesítmény, hiszen kifejezetten nehéz csoportból sikerült elérni - a holland és a dán válogatott is remek játékerőt képvisel, és eséllyel pályázott az elitkörre.

A mieink Liechtenstein 3-0-ás legyőzésével kezdték meg a négyes tornát, majd a Dánia elleni 3-1-es siker következett. Az első mérkőzésen egy másodpercig sem volt kérdéses a győzelmünk, a szakmai stáb mégsem dicsérte meg a csapatot, a helyzetkihasználásunk ugyanis messze nem volt ideális.

- Liechtensteint minimum öt góllal kellett volna legyőznünk. El kell ismerni, hogy jogos volt a szakmai stáb kritikája, mert az első tíz perc után akaratlanul is visszavettünk, azt hittük, ezen a meccsen kevesebb is elég lesz a sima győzelemhez. A dánok elleni meccset össze sem lehetett hasonlítani a Liechtenstein ellenivel, de itt már nem hiányzott a maximális koncentráció, és bár voltak nehéz pillanatok a mérkőzésen, a második félidő jól sikerült, és a végén nem kellett izgulnunk a győzelem miatt - mondta Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya, aki gólt is szerzett a dánok ellen.

- Van abban némi igazság, hogy Liechtenstein ellen nem adtuk a maximumot, de az azért nem teljesen igaz, hogy visszavettünk, mikor láttuk, hogy jelentős a tudásbeli különbség a javunkra. Egyszerűen nem működött a helyzetkihasználásunk, hiába alakítottunk ki rengeteg ziccert, nem tudtuk értékesíteni őket. Ilyesmi előfordul egy csapattal - fogalmazott Csonka András, a csapat középpályása.

A skandinávok válogatottját ismerhették a játékosok, egy évvel ezelőtt, Dániában kétszer is összemérte tudását a két csapat, mindkét alkalommal a mieink győztek.

- Most sokkal jobbak voltak a dánok, mint tavaly. Összeszokottabb csapattal érkeztek, játékban kifejezetten erősek voltak, az első félidőben többet birtokolták a labdát, és jobban is játszották meg azokat. Viszont mi is jobbak vagyunk, mint egy éve, és ezúttal a koncentrációval sem volt gond. Az egyenlítésünkig voltak nehéz pillanataink, de a gólunk után már teljesen rendben volt a játékunk - mondta Szoboszlai Dominik, aki hamarosan betölti 16. születésnapját, és a válogatott több játékosához hasonlóan légiósnak áll, Salzburgban folytatja pályafutását.

hun16_2|

Az elitkörös szereplést tehát elértük, de a dabasi mérkőzés mégsem tét nélküli, mert egyáltalán nem mindegy, melyik csapat jut tovább csoportgyőztesként és melyik másodikként. A csoportok első helyezettjei könnyebb sorsolást kapnak az elitkörben, másodikként akár több csoportelső is az utunkba kerülhet tavasszal. Ahhoz, hogy élen végezzünk, le kell győzni a hollandokat, a döntetlen a második helyünket jelentené, hétfői ellenfelünk gólkülönbsége ugyanis jobb, mint a miénk (ők 9-0-ra verték Liechtensteint és 2-0-ra Dániát).

- Ugyanolyan elszántsággal kell felmennünk a pályára, mint a dánok ellen. Az elitkörös sorsolásnál sokat számít, hogy első vagy második helyen végzünk, de nem csak ezért vesszük komolyan a mérkőzést, hanem azért is, mert egy holland válogatottat óriási fegyvertény lenne legyőzni. Az elemzések alapján egy technikás játékosokból álló, labdabiztos csapat vár ránk - így Szoboszlai.

- Ezúttal talán nem mi vagyunk az esélyesek, de ha odatesszük magunkat, akkor legyőzhető a holland csapat is. Nem lesz egyszerű dolgunk, de szervezett, fegyelmezett csapatjátékkal nyerhetünk hétfőn. Az biztos, hogy ezen a mérkőzésen nem lesz helye az egyénieskedésnek - tette hozzá Csonka András.

A dánok elleni összecsapáson egy szomorú esemény is történt, Horváth Olivér súlyos sérülést szenvedett, az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy elszakadt keresztszalagja, így rá hosszú kihagyás vár. A keret többi tagja viszont bevethető, és nagy elszántsággal várja a hollandok elleni dabasi találkozót.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS