U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

2017. augusztus. 31., 14:48   |    

U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a lengyelországi Syrenka Kupán, és 3-0-ra legyőzte Üzbegisztán korosztályos csapatát.

A lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után a magyar válogatott az alsó ágon folytatta szereplését a Syrenka Kupán, második ellenfele a belgákkal szemben 3-1-re alulmaradó üzbég együttes volt. A mieink az első félidőben uralták a játékot, saját térfelére szorították az ellenfelet, és több ígéretes akciót is vezettek, de egy-egy labdaszerzést követően a rendkívül gyors játékosokkal rendelkező üzbégek is alakítottak ki helyzeteket a magyar kapu előtt. A vezetést a 10. percben szereztük meg, ekkor Nyári Patrik passzát követően Burai Erik fordult kapura, és lőtte ki a jobb sarkot (1-0). A 20. percen ismét a Nyári-Burai összjáték hozott gólt, előbbi kiváló mélységi passzából utóbbi kapura tört, és higgadtan a hálóba lőtt (2-0).

A második félidőben több helyen is változott az összeállításunk, valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de továbbra is a magyar válogatott alakított ki több lehetőséget. Gólt is a mieink szereztek, a 44. percben Sipos indításával Tóth-Gábor Kristóf lépett ki, majd a kifutó kapust átemelve a hálóba helyezett, ezzel a találattal alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A magyar válogatott szombaton az ötödik helyért játszik, az ellenfél a norvég csapat lesz.

- Az eredménnyel elégedettek lehetünk, azonban a mérkőzésen rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettük, ami megakadályozta, hogy még hatékonyabb legyen a játékunk. A következő mérkőzésen sokkal több összpontosításra és még fegyelmezettebb csapatmozgásokra lesz szükség a jó eredmény eléréséhez - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Üzbegisztán 3-0 (2-0)
Magyarország: Ásványi Balázs (Onódi Ákos, 65.) - Tóth Dominik (Nyíri Vince, 41.), Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Vida Kristóf (Papp László, 54.) - Sipos Zoltán, Nyári Patrik (Irimiás Gergő, 41.) - Kiss Bence, Burai Erik (Cipf Dominik, 54.), Kapronczai Gergely (Bukta Csaba, 65.) - Tóth-Gábor Kristóf (Kalmár Olivér, 54.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS