U17: háromgólos siker az Eb-selejtezők főpróbáján

2015. szeptember. 24., 14:14   |    

U17: háromgólos siker az Eb-selejtezők főpróbáján

A magyar U17-es válogatott a keddi 2-0-ás győzelem után csütörtökön 3-0-ra nyert a macedónok ellen Telkiben.

A hazai rendezésű Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta csütörtökön a magyar U17-es válogatott. Az e heti összetartás keddi első összecsapásán a mieink magabiztos, 2-0-ás győzelmet arattak a macedónok ellen, és a visszavágón is gyorsan mezőnyfölényre tett szert a válogatottunk. Az első 20 percben még döcögött a támadójátékunk, ezért Szélesi Zoltán a játékrész felénél változtatott a mieink hadrendjén. Innentől kezdve egyre gyakrabban eljutottunk az ellenfél kapujáig, több ziccert kialakítottunk, Pratsler Benjámin egy kapufát is fejelt, a gól azonban nem jött össze a szünetig.

A fordulás után hamar vezetést szereztünk, a 44. percben Bévárdi Zsombor szerzett labdát a macedón térfélen, jól vette észre, hogy középen van érkező társ, a pontos átadás után pedig Lakatos István senkitől sem zavartatva lőtt a kapu középébe (1-0). Két perccel később a mérkőzés legszebb támadása végén megdupláztuk az előnyünket: egy villámgyors jobb oldali akció során Bévárdi és Pratsler Benjámin remek kényszerítője végén utóbbi lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0). A 70. percben egy bal oldali szögletet követően egy nagy kavarodás után Gajda Márkó fejelt a hálóba (3-0), ezzel beállítva a végeredményt.

- Az első félidőben kipróbáltunk egy új felállási formát, de nem működött úgy a játék, ahogy szerettem volna, ezért változtatni kellett a taktikánkon - mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. - Ezt követően feljavultunk, a második félidőben megmutatták a játékosok, hogy támadásban is megvan a megfelelő minőség a csapatban. Ezen a mérkőzésen egy fokkal kevésbé voltam elégedett a játékkal, mint a keddi találkozón, volt pár hibáink, nem játszottunk tökéletesen, de nagyon fontos, hogy immár sorozatban negyedik mérkőzésünkön nem kaptunk gólt. Az Eb-selejtezők előtt még van egy összetartásunk, és azt követően döntünk arról, hogy kikkel kezdjük meg az októberi tétmérkőzéseket.

Magyarország-Macedónia 3-0 (0-0)
Magyarország: Bese Balázs (Berla Attila, 41.) - Szekeres Pál (Erdélyi Botond, 41.,), Virág Ákos (Horváth Csanád, 41.), Falusy Bálint (Berdó Máté, 41.), Deutsch László (Gajda Márkó, 41.) - Stoiacovici Dávid (Takács Martin, 41.), Kiss Bence (Németh Gergő, 60.) - Bévárdi Zsombor (Bolla Bendegúz, 60.), Pratsler Benjámin (Kun Bertalan, 60.), Lakatos István (Horváth Olivér, 60.)- Tímári Norman (Nyéki Márk, 41.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS