U17: Hollandia magabiztos sikerrel csoportgyőztes

2016. október. 03., 16:42   |    

U17: Hollandia magabiztos sikerrel csoportgyőztes

A holland válogatott végig fölényben játszva 4-0-ra legyőzte a továbbjutást már múlt héten kiharcoló magyar korosztályos csapatot az Eb-selejtező minitorna harmadik fordulójában.

A hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező torna utolsó játéknapján a csoport két hibátlan csapata, a továbbjutást már az első két meccsen kiharcoló holland és magyar válogatott mérkőzött egymással Dabason. A telt ház előtt játszott összecsapáson a mieinknek nyerniük kellett a csoportgyőzelemhez, ennek ellenére Szélesi Zoltán szövetségi edző több kulcsjátékost is kihagyott a kezdőcsapatból, és lehetőséget kaptak azok a futballisták, akik kihagyták az első mérkőzéseket, vagy kevesebb időt töltöttek a pályán.

A holland válogatott gyorsan magához ragadta az irányítást, és mindössze hét percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést: egy jobb oldali akció végén Aboukhlal került helyzetbe a kapunk előtt, 12 méteres emelését követően a labda a keresztlécről centikkel a gólvonal mögé pattant, a játékvezető - asszisztense jelzésére - gólt ítélt (1-0). A folytatásban is jobbak voltak a hollandok, mindkét szélen gyakran meg tudták bontani a védelmünket, és a Chelsea futballistáját, Familio-Castillót sem tudtuk tartani. A 28. percben Horváth Csanád szabálytalankodott a 16-os vonalánál, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Familio-Castillo értékesített (2-0). A magyar válogatott is eljutott néhányszor a holland kapu elé, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így kétgólos hátrányban zárta a félidőt.

A szünetben kettőt cseréltünk, Szoboszlai Dominik és Bencze Márk is beállt, de nem javult a helyzet a folytatásban. A hollandok - Redan révén - már a 43. percben gólt szereztek, majd az 53. percben Boadu növelte négyre az előnyüket. Szétesett a magyar válogatott játéka, a vendégek sorra dolgozták ki ziccereiket, szerencsére a befejezéseknél már könnyelműek voltak, ezért nem lett csúnyább a mérkőzés vége. A lefújásig maradt a 4-0, a hollandok hibátlan teljesítménnyel nyerték a tornát, a mieink a második helyen jutottak tovább. A csoport másik meccsén Dánia 11-0-ra verte Liechtensteint, így a harmadik helyen zárt.

- Ez a mérkőzés arra volt jó, hogy lemérhettük, hogy a világelithez tartozó rivális ellen milyen teljesítményre vagyunk képesek. Elfáradt a csapatunk a torna végére, több poszton is cserélnünk kellett, ennek tudható be, hogy nem sikerültek a passzaink, és fizikailag sem tudtuk felvenni a harcot az ellenféllel. Ugyanakkor nem akarunk kifogásokat keresni, a hollandok jobb játékosokkal rendelkeznek mint mi, válogatottjuk előrébb tart nálunk, ezt el kell ismerni, és nemcsak fizikálisan, hanem a futball tanulható elemeiben is - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

Hollandia-Magyarország 4-0 (2-0)
Deczki Máté - Opavszky Balázs, Horváth Csanád, Csóka Dániel, Győri Olivér - Lipóth András (Schön Szabolcs, 58.), Csonka András - Szerető Krisztofer (Bencze Márk, 41.), Csoboth Kevin, Winkler András (Szoboszlai Dominik, 41.) - Timári Norman


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS