U17: kiesés az utolsó pillanatban

2015. október. 29., 15:54   |    

U17: kiesés az utolsó pillanatban

U17-es válogatottunk az utolsó pillanatokban kapott góllal 2-2-es döntetlent játszott a grúzokkal a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, és lemaradt a továbbjutásról.

A Pancho Arénában rendezett találkozó előtt mindkét csapatnak volt még esélye a továbbjutás kiharcolására, a grúzok három, a mieink egy ponttal várták a mérkőzést. A meccs elején egyik válogatott sem vállalt kockázatot, az első negyedórában nem akadt dolga a kapusoknak. A játékrész felénél eseménydúsabbá vált a találkozó, és megérkeztek a gólok is: a 21. percben Spanderashvili futott el a jobbösszekötő helyén, az alapvonal közeléből középre tette a labdát, az érkező Kavtaradze pedig 4 méterről, előrevetődve a hálóba fejelt (0-1). Egy perccel később egyenlítettünk, Palincsár Martin távoli lövése után a labda kipattant a kapusról, Tímári Norman ott termett, és 3 méterről a kapuba továbbított (1-1). A 35. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez is, de Stoiacovici szabadrúgása után a jobb oldali kapufáról kifelé pattant a labda. Nem sokkal később a grúzok is lőttek egy kapufát, így igazságos volt a félidei döntetlen.

A második félidőt jól kezdtük, a 44. percben átvettük a vezetést: egy jobb oldali szöglet után Virág Ákos bombázott 16 méterről, kapásból a léc alá (2-1). A folytatásban a grúzok többet birtokolták a labdát, de a magyar ellentámadásokban több volt a veszély, egészen a találkozó utolsó tíz percéig. A hajrában már inkább az eredmény tartására törekedtünk, de ez a taktika csak a 82. percig volt sikeres. A hosszabbítás utolsó percében, egy jobb oldali támadás végén Kavtaradze lapos beadására Ozbetelashvili érkezett a rövid oldalon, és egy lépésről a kapuba továbbított, beállítva a 2-2-es végeredményt. A végjáték tehát kísértetiesen hasonlított a szlovákok elleni meccs végére - mindkét esetben a hosszabbításban kaptunk gólt, és a rendes játékidőt követően elvesztett pontok nélkül az első helyett végül az utolsó helyen zártuk az Eb-selejtező minitornát, az ötpontos szlovákok és a négy-négypontos grúzok és románok mögött.

u17_gruz|

- Borzasztóan csalódott vagyok, mert a három mérkőzésen nyújtott teljesítményünk alapján ott lett volna a helyünk a továbbjutók között, mégis kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint a riválisaink - értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. - Csapatszinten a lehető legjobban felkészültünk mindhárom találkozóra, megvalósítottuk a pályán, amit elterveztünk, de a játékunkból hiányzott az az apró plusz, amivel magunk javára tudtuk volna eldönteni a meccseket. Sokat fejlődött a csapat az utóbbi hónapokban, de sajnos a hibák számát nem tudtuk olyan szintre csökkenteni, hogy megnyerjük azokat a mérkőzéseket, amelyek a játék alapján nekünk állnak. Csak magunkat okolhatjuk a kudarcért, ez a torna megmutatta, hogy mi az, amiben további fejlődésre van szükség ahhoz, hogy az eredményesség terén előrelépjünk.

Magyarország-Grúzia 2-2 (1-1)
Magyarország: Bese Balázs - Pratsler Benjámin, Virág Ákos, Gajda Márkó, Deutsch László - Stoiacovici Dávid, Kiss Bence - Tímári Norman, Palincsár Martin, Lakatos István (Németh Gergő, 61.) - Kundrák Norbert

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS